Spader Dam starkast i 3-manna SM, finalsteg 1


Damernas SM i 3-manna finalsteg 1 är avgjort i Uppsala. Spader Dam vann helgens kval med 2513 poäng och är ett av åtta lag som är vidare till SM-veckan.
– Det kändes bra och vi hade gott humör i laget, säger Anna Andersson i Spader Dam.

Fyra starter genomfördes i Fyrishovs bowlinghall, tre i lördags och en under söndagen. 28 lag deltog och åtta av dem skulle ta sig vidare till finalsteg 2 och stegfinalen som arrangeras under SM-veckan vinter i Piteå 24-25 mars. Spelformen var Bakers där lagens spelare slår var sin spelruta och totalt spelade lagen 12 serier vardera.

Efter två starter hade Team X-Calibur tagit ledningen med 2491 poäng, vilket totalt räckte till en andraplats i finalsteg 1. De mönstrade ett starkt lag med Alida Molander, Hanna Engberg, Joline Persson Planefors och Josefin Hermansson. De kom snabbt upp i en hög nivå och i andra serien slog de 279, vilket blev deras bästa serie för dagen. Hanna Engberg var nöjd med lagets spel.
– Vi jobbade på bra och var avslappnade hela vägen. Vi har spelat mycket ihop och om det uppstår problem har vi ofta lösningar på det, säger Hanna Engberg som ser fram emot matchspelet under SM-veckan.
– Vi har haft lite stolpe ut det senaste vid SM i 3-manna och inte lyckats gå till topp 3. Förhoppningsvis kan vi göra det bättre i år.

Under tredje passet hade Spader Dam länge en jämn kamp mot Team X-Calibur i resultatlistan. Totalt hade Spader Dam åtta serier över 200 jämfört med sex serier för X-Calibur. När Helsingborgslaget avslutade med sin bästa serie på 259 stod det klart att Spader gick upp på förstaplatsen. Laget bestod av Anna Andersson, Emma Halttunen, Josefine Linderoth och Katrin Jansson.
– Det kändes bra även om det stundtals var lite mycket nior. Men vi tog oss till fickan och spärrade det vi hade kvar, säger Anna Andersson som tyckte att profilen passade henne fint.
– För mig som vänsterhänt funkade det väldigt bra. De högerhänta behövde kämpa lite mer för att komma rätt, men jag tyckte alla hittade ett riktigt bra spel och vi kände att strikarna skulle komma.
De är laddade för att resa till Piteå i slutet av mars.
– Det var längesedan vi i Spader gjorde ett bra SM i 3-manna så det ska bli spännande att se vad vi kan hitta på.

Även om inget lag i den fjärde starten under söndagen rådde på Spader Dam och Team X-Calibur så var det hela fem lag som gick vidare från detta pass. Ett av lagen var BK Prime Sthlm som med Annika Grönvall, Annika Kilander, Helene Fischbach och Mia Collin tog hand om tredjeplatsen i totalen. Annika Grönvall menade att glädjen i laget var en nyckel till deras fina resultat.
– Vi skrattar och har skoj vid sidan av spelet. Det känns som en viktig framgångsfaktor och nu ska det bli superroligt med SM-veckan, säger Annika Grönvall.

Resultat topp åtta finalsteg 1 och vidare till matchspel i Piteå:
1. Spader Dam, 2513
2. Team X-Calibur BK, 2491
3. BK Prime, 2426
4. BK Högland 2, 2416
5. B-K Eva, 2399
6. Sundbybergs IK, 2391
7. Uppsala BC 90, 2346
8. BK Ferme, 2336

Alla resultat 3-manna SM dam

Linus Wirén   06 februari 2022 23:26