SLLM 1 Lane By Boxer är i full gång - tävling runt om i landet

Som en del i uppladdningen till höstens PBA-tävling i Helsingborg så arrangerar gänget bakom Storm Lucky Larsen Masters SLLM 1 Lane By Boxer. Tävlingen pågår till den 1 maj runt om i landet. De åtta främsta i tävlingen får bilda lag med ett PBA-proffs vid den stora finalen i Helsingborg i september.

SLLM 1 Lane By Boxer är igång i ett 20-tal hallar runt om i landet.
– Vi vill hålla nere kostnaderna för spelarna och göra det enkelt, säger Martin Larsen, sportsligt ansvarig för Storm Lucky Larsen Masters.

Tävlingen spelas på en ganska utmanande profil och genomförs på samma profil i alla hallar. Handikappet är högst 20 poäng per serie.
– Vi har valt att begränsa handikappet för det finns många hcp-tävlingar där de med lite lägre hcp har väldigt svårt att hävda sig mot de bästa eller mot de som har 40-50 poäng per serie i hcp, säger Martin Larsen och fortsätter:
– En annan het potatis just nu är alla diskussioner om uretanklot, sönderspelade banor och lätta profiler. Därför kör vi tävlingen på en lite mer utmanande oljeprofil.

Vid SLLM 1 Lane By Boxer är det en spelare per bana samt att man spelar på samma bana alla sju serier.
– Ed testade det upplägget under One Lane Challenge i höstas och vi vill att fler bowlare ska få prova på detta. Det är ett kul sätt att tävla på som omväxling.

Topp åtta i tävlingen (max två från varje hall) går vidare till den stora finalen som spelas i samband med Storm Lucky Larsen Masters den 6 september i Helsingborg. Vid finalen lottas de åtta spelarna ihop med ett PBA-proffs för att bilda 2-mannalag. Vinnarlaget vinner 10 000 kronor att dela på.

Mer info om SLLM 1 Lane By Boxer och anmälan hittar ni här. 

Storm Lucky Larsen spelas den 1-10 september vid Olympia Bowling i Helsingborg. Tävlingen är i år en del av PBA-touren. Anmälan öppnade den 4 april.

Läs mer och anmäl er här. 

Linus Wirén   19 april 2023 11:15