Sju svenska spelare redo för World Series

Sju svenska spelare är på plats i USA för att spela World Series. Idag inleder de spelet när det är dags för PBA Roth/Holman Doubles.
– Det är roligt att vi är flera svenskar på plats och att ha några mer som man känner, säger William Svensson.

För andra året i rad är dubbeltävlingen PBA Mark Roth/Marshall Holman Doubles i Wauwatosa, Wisconsin en del av majortävlingen World Series. 13 intensiva tävlingsdagar väntar under World Series där totalt fem tävlingar ska spelas. Utöver PBA Roth/Holman Doubles så är det PBA Cheetah Championship, PBA Scorpion Championship, PBA Shark Championship och PBA World Championship som är på programmet.

Sju svenska spelare gör sig redo för att gå in i tävlingen idag då kvalspelet drar igång. Jesper Svensson och Kim Bolleby har varit på plats sedan tidigare i USA. Martin Larsen har kommit tillbaka till touren efter några veckor i Sverige och med honom ansluter också Pontus Andersson, William Svensson, Karl Wahlgren och Rasmus Edvall som alla har spelat på touren tidigare. För William Svensson var det två år sedan han senast spelade på touren och han ser fram emot att det nu är dags igen. Hans dubbelpartner är ingen av svenskarna utan han spelar med Zulmazran Zulkifli från Malaysia.
– Jag hade ingen att spela med först. Jag fick kolla runt lite och kontaktade Zulmazran.
Svensson menar att det är svårt ha ett klart mål när konkurrensen är så tuff men han är ändå hoppfull.
– Det är något helt annat att spela på touren och konkurrensen är väldigt tuff. Men förhoppningsvis kan vi kämpa om att gå vidare från kvalet.

Pontus Andersson storspelade tillsammans med Robin Ilhammar i helgens elitserieseger mot Team Clan. Tillsammans fick duon ihop 2130 poäng vilket är den högsta slagningen av ett banpar någonsin i seriespelet. Nu väntar PBA-touren för Andersson som likt William Svensson har respekt för konkurrensen på touren.
– Spelet har känts riktigt bra. Men när jag bowlar bra hemma och tillhör toppen så behöver inte det vara toppen i USA. Alla är på en väldigt hög nivå här.

Pontus Andersson spelar Roth/Holman Doubles tillsammans med Kim Bolleby.
– Jag är taggad och det ska bli kul att spela med Kim. Förhoppningsvis ska vi kunna ta oss vidare från kvalet.

Karl Wahlgren från IS Göta har spelat på touren två gånger tidigare. Hans dubbelpartner är klubbkompisen Rasmus Edvall. Wahlgren menar att det är ett helt annat intresse för bowlingen i USA.
– Bowlingen är väldigt mycket större i USA och det är en helt annan industri. Det ska bli en härlig upplevelse.

Under helgen ansluter även förbundskapten Robert Andersson som kommer vara på plats under en vecka för att följa de svenska spelarna och vara tillgänglig som bollplank.
– Det är jättekul att fler svenska spelare är på plats nu. Det är en ganska tuff miljö på touren och en stor vinnarmentalitet bland spelarna. Förhoppningen är att vi kan hjälpa fler spelare att ta steget över till touren framöver. Om man når framgång i en PBA-tävling så är det en otroligt bra prestation och väger tungt inför kommande landslagsuttagning, säger Robert Andersson.

Dubbelpar med svenska spelare 
Jesper Svensson/Kyle Troup
Martin Larsen/ Christain Azcona
Kim Bolleby/Pontus Andersson
Karl Wahlgren/Rasmus Edvall
William Svensson/Zulmazran Zulkifli

Program Roth/Holman Doubles 

Fredag 4/3
Kvalomgång 1 kl 18-22 (svensk tid) 6 serier för varje spelare)
Kvalomgång 2 00-04.00 (svensk tid) 6 serier för varje spelare)

Topp 16 avancerar till matchspel bakers.

Lördag 5/3
Matchspel omgång 1 – 8 serier bakers 18.00-21.30 (svensk tid)

Matchspel omgång 2 – 8 serier bakers 00-04.00 (svensk tid)

Topp 5 avancerar till söndagens tv-sända stegfinal.

Söndag 6/3
Stegfinal topp 5 kl 18.00 (svensk tid)

Resultat och mer information på PBA:s hemsida

Följ sändningen från tävlingen här. 

Linus Wirén   04 mars 2022 16:53