Silver, brons och Europarekord för Sverige

Sverige är uppe i fyra EM-medaljer i Helsingfors.
Idag blev det silver och brons i 3-manna samt ett Europarekord i kvalet. – Det känns surt när vi är så nära men imorgon kommer det nog att kännas bättre, säger William Svensson.

Pontus Andersson, William Svensson och Markus Jansson vann under tisdagen EM-silver i 3-manna. Efter kvalet så var Sverige 2 osäkra på om deras poäng skulle räcka till slutspel men det visade det sig göra med marginal. I semifinalen besegrade de Danmark med 654-621.
– Det var gott att tvåla dit danskarna och Markus (Jansson) gör en grym insats, säger William Svensson.

Det blev ingen helsvensk final då Italien slog ut Sverige lag 1. Italienarna blev även för tuffa i finalen och de vann med 683-657.
– Det är jättekul med medalj men vi ville åt guldet för vi vet att vi har kapacitet att ta det, säger Pontus Andersson.
William Svensson menar att Italien spelade mer vänster i banan och lyckades utnyttja det på ett bättre sätt än Sverige.
– Vi fick några slag som blir mitt på istället för strike. De gör det lite bättre än oss och så är det ibland. VM-silver är jättebra, säger William Svensson.

För James Blomgren, Jesper Svensson och Martin Larsen blev det en tung sorti i semifinalen efter att de spelat strålande i kvalet. De fick ihop 4148 poäng över sex serier vilket är Europarekord i 3-manna.
– När vi gjorde det så bra i kvalet så känns det riktigt tungt att vi inte får till det bättre i semifinalen. Italienarna är starka och hör till en av favoriterna på lagdistanserna men vi ska vara bättre. Vi hade chansen i sista rutan men lyckades inte ta den.
– Jag är jättestolt över det vi presterade på vägen fram till slutspelet och att det blev Europarekord, säger James Blomgren.

Förbundskapten Patrick Backe tyckte också det var surt att det inte gick hela vägen.
– Det känns lite bittert, speciellt när vi är så mycket bättre slagmässigt i 3-manna över alla serier. Men vi visste att Italien är farliga när de har flyt. Silver och brons i 3-manna är bra och det var fantastiskt med Europarekordet. Det visar vilken vi potential vi har. För guld krävs det lilla extra och i finalen hinner grabbarna inte riktigt med i förflyttningarna men vi pratar om små marginaler.

Imorgon inleds kvalet i 5-manna kl 13.30 med de tre första serierna.

Laget i 5-manna från start:
Pontus Andersson
James Blomgren
Martin Larsen
Jesper Svensson
William Svensson

Resultat

Linus Wirén   08 juni 2022 00:05