Rullstolsbowlare samlas i Uppsala för träningsdag imorgon

På lördag är det dags för en öppen träningsdag för rullstolsbowlare i den nyöppnade hallen Pins and Games i Uppsala. Det har skett en stor utveckling inom verksamheten för rullstolsbowling den senaste tiden och 17 spelare är anmälda till träningsdagen.

Svenska Bowlingförbundet arrangerar träningsdagen i Uppsala och den är öppen för alla som bowlar från manuell rullstol i Sverige oavsett hur länge man varit aktiv.
– Det är många fler spelare som kommer vara med än vad vi hade kunnat hoppats på. För 1,5 år sedan var det endast en rullstolsspelare som var igång och spelade i Sverige så det är fräckt att vi är så många nu, säger Johanna Svenungsson, verksamhetsutvecklare inom parabowling på Svenska Bowlingförbundet.

Träningsdagen genomförs i den nya bowlinghallen Pins and Games i Uppsala. Anläggningen har 18 banor och invigdes förra helgen med pompa och ståt.
– Hallen är väldigt tillgänglighetsanpassad och superfräsch så det ska bli väldigt roligt att komma dit.

Ledarteamet på lördag är det samma som var med och ledde det svenska laget i somras vid tävlingen Annual Great Plains PVA Invitational i Omhaha, USA. David Runefelt håller i bowlingen, Malin Boltorp ansvarar för fysträningen och Johanna Svenungsson håller ihop allt runt omkring som organisatör. 

Under dagen kommer det att genomföras två bowlingpass, ett teoripass samt ett styrke- och rörlighetspass.
– Majoriteten av spelarna kommer från Täby Bowlingklubb, som har haft en etablerad verksamhet ett tag, men det är även med spelare från flera andra föreningar. Förhoppningsvis leder träningsdagen till att fler blir intresserade av att börja spela, säger Svenungsson.

Linus Wirén   23 november 2023 22:13