Robin Skans ny assisterande coach i juniorlandslaget

Robin Skans från Team Alingsås blir ny assisterande coach till Moa Ekström i juniorlandslaget.
– Det känns som ett väldigt hedersamt uppdrag, säger Robin Skans.

Robin Skans satsar själv på bowlingen och spelar till vardags för Team Alingsås BC. 23-åringen är även en del av Team Swedens nuvarande trupp. Svenska Bowlingförbundets sportchef Michael Granström är nöjd med att Robin Skans är klar som assisterande coach för juniorlandslaget.
– Det känns bra att ha Robin med som ledare i juniorlandslaget. Moa och Robin känner varandra väl och han vill satsa långsiktigt på coachningen. Han utbildar sig just nu som som ledare genom EBF-stegen och befinner sig även på en hög nivå i sin egna bowling, säger Michael Granström.

Robin Skans har coachat under ett par år. Bland annat i klubben i Alingsås samt på förbundsträningar i Göteborg och han är laddad inför ledaruppdraget.
– Det känns otroligt häftigt att få möjligheten att coacha och kunna ge tillbaka till sporten som man hållit på med i så många år, säger Robin Skans som tycker det ska bli roligt att jobba med Moa Ekström.
– Vi gick i samma klass på bowlinggymnasiet i Nässjö. Moa har väldigt bra värderingar och det känns som att vi kommer komplettera varandra på ett bra sätt.

Nästa junior-EM spelas i Wien den 1-10 april 2023. Robin Skans har erfarenheter som spelare från junior-EM 2017 där han vann guld i lag. Han har även tagit U23 NM-guld i 2-manna och 4-manna.
– Jag vet vad det handlar om och vilka grejer som kan skapa extra nervositet kring ett mästerskap. Jag hoppas kunna hjälpa spelarna bland annat genom mina egna erfarenheter från junior-EM.

Robin Skans tror att det går fint att kombinera egna bowlingsatsningen med ledaruppdraget.
– Jag har kontinuerlig kontakt med Robban Andersson och jag tror att ledarrollen även kan ge en extra dimension i min egna bowling.

Moa Ekström är glad över att få Robin Skans som assisterande.
– Det känns jättekul och Robin är väldigt engagerad. Det är roligt att ytterligare en ung person får en ledarroll i landslaget.

Mentale coachen Louise Sonne kommer även vara kvar i ledarstaben för juniorlandslaget.
– Jag har haft Louise med mig på alla mina mästerskap som ledare hittills. Det är en trygghet för alla spelare att ha henne med och hon är extremt kompetent. Ju mer hon får jobba med varje individ desto bättre blir det.

Laguttagningen till junior-EM presenteras den 15 januari och förberedelseläger inför mästerskapet kommer att genomföras helgerna 10-12 februari och 10-12 mars.

Linus Wirén   26 oktober 2022 10:40