Robin Ilhammar upp i ledning i kvalet i Youth World Cup

Efter två spelade kvalomgångar i Youth World Cup så har Robin Ilhammar gått upp i ledning i kvalet. Han har 2703 poäng över 12 serier och är 26 poäng före tvåan Samuel Calderon, Colombia.
– Jag är nöjd med min prestation och det är skönt att vara i ledning, säger Robin Ilhammar.

Robin Ilhammar rivstartade i första serien av kvalomgång 2 med att slå 247 poäng och tog över förstaplatsen från Samuel Calderon. Det skulle vara Sverige och Colombia som det handlade om i fighten om plats 1 även i den andra kvalomgången. Ilhammar fortsatte med 234 poäng i serie två och utökade ledningen. I den tredje serien fick han problem med banorna och han slog 180 poäng. Samuel Calderon kom samtidigt upp i 234 poäng och passerade Ilhammar i resultatlistan. Robin Ilhammar kom dock tillbaka med besked genom 255 poäng i den fjärde serien vilket blev Clan-spelarens högsta serie i det andra spelpasset.
– Utmaningarna med banorna uppstod lite tidigare idag jämfört med igår och det var fler som spelade med uretanklot idag. Jag hann inte riktigt med i förflyttningarna och klotval i tredje serien. Där blev jag lite fundersam men i den fjärde serien skiftade jag över från uretan till reaktivt och sedan gick det bra igen så då var det lugnt, säger Robin Ilhammar.

Calderon var fortsatt i ledning med 12 poäng men efter den femte serien hade Ilhammar gått förbi. Ilhammar slog sedan 230 poäng i den sista serien och när den andra kvalomgången är summerad så är det blågult i topp. Robin Ilhammar fick ihop 1359 poäng över de 6 serierna i den andra kvalomgången. Totalt har han 2703 poäng på 12 serier och är 26 poäng före Samuel Calderon, Colombia.
– Det är en lättnad att vara i topp och jag behöver inte jaga något resultat imorgon.
Vad är nyckeln till det fina resultatet?
– I grund och botten är det kommunikationen mellan Robban och mig. Han coachar mig på ett bra sätt och vi fortsatte på samma gameplan som igår.

Imorgon står den tredje och sista kvalomgången på programmet. De 16 främsta från kvalet avancerar till Round Robin som spelas på torsdag och där genomförs 15 serier utan att banorna oljas om.
– Vi är väldigt nöjda med spelet på nyoljat. Robin är den spelaren i mästerskapet med mest varv i slagen och det blir både för- och nackdelar med det efterhand i spelet. Vi håller på att klura på den bästa lösningen till torsdagens Round Robin då det blir så många serier utan någon omoljning, säger Robert Andersson.

Nora Johansson började spela kl 20.00 i tjejernas block 2.

Resultat
Livestream

Linus Wirén   23 januari 2024 19:27