Robin Ilhammar tvåa efter första kvalomgången i Youth World Cup

Robin Ilhammar är tvåa efter första kvalomgången i IBF Youth World Cup. Ilhammar fick ihop 1344 poäng över sex serier.
– Det kändes stabilt och jag är nöjd att jag höll ihop det i alla serier, säger Robin Ilhammar.

Robin Ilhammar fick en fin start på U21-mästerskapet under måndagen i Lima. Han inledde med att slå 234 poäng i första serien, vilket skulle bli Ilhammars högsta serie i kvalomgång 1. Men han var där i trakterna poängmässigt i flera serier och höll en jämn nivå i blocket. Han fick ihop 226 poäng i andra serien följt av 224 i tredje. Det var bara i fjärde serien som Clan-spelaren stötte på lite patrull vilket slutade med 199 poäng. Därefter lyfte sig Ilhammar igen. I den femte serien slog han 233 för att sedan avrunda spelpasset med 228 poäng i den sjätte serien.
– Det kändes stabilt. Vi hade en bra gameplan från start och banorna blev som vi trodde längs spelets gång. Det påminde om den officiella träningen. Jag började med urethan men i den fjärde serien så tog klotet lite tidigt. Då bytte jag till reaktivt och körde det i de resterande serierna.

Ilhammar fick totalt ihop 1344 poäng över sex serier och är tvåa efter första kvalomgången.
– Det är skönt att ha fått en bra start i mästerskapet och det är gott att vara igång nu. Jag är nöjd med att jag höll ihop det i alla serier.

Förbundskapten Robert Andersson instämmer.
– Robin spelade superstabilt. Det är svårt att säga att vi skulle gjort något annorlunda idag, det blev väldigt bra. Det var i så fall i den fjärde serien som vi hade lite problem med kloten men sedan löste Robin det på ett bra sätt igen. Vi får se hur vi lägger upp det under tisdagen men vi kanske ändå testar något nytt som vi kan ha nytta av längre fram i mästerskapet.

Robert Andersson berättar att han höll sig lite på avstånd under både Robin Ilhammars och Noras Johanssons spelpass.
– Jag drog mig undan lite och lät dem själva lösa de problem som uppstod. I slutändan handlar det om att vi vill få fram självgående spelare i svensk bowling. De är så rutinerade och sedan är det inte så komplicerat då man i stort sett bara kan lösa den här profilen på ett sätt. De är välkomna att komma fram och bolla saker men annars så snackar vi mer när det handlar om att göra större förändringar samt när vi byter bana och klot.

Nora Johansson är på åttonde plats efter tjejernas första spelpass där hon fick ihop 1120 poäng över sex serier. Alla 14 spelare i tjejklassen är redan vidare till Round Robin på torsdag.
– För Nora blev det lite speciellt när vi testade några olika saker som vi tror kan vara bra att ha med sig längre fram i mästerskapet. De tre första serierna spelade hon uretan och hon ledde efter första halvan. Sedan skiftade vi till reaktivt och då straffades hennes misstag mycket hårdare. Eventuellt att vi börjar med reaktivt i det andra spelpasset. Det är till fördel att spela rakare och hårdare, säger Robert Andersson.

Colombia är i topp både på tjej- och killsidan genom Sara Duque och Samuel Calderon. I den tredje serien slog Samuel Calderon mästerskapets första 300-serie och han fick totalt ihop 1403 poäng över sex serier i killarnas första spelpass.

Under tisdagen är det killarna som är först ut på banorna i Lima. Robin Ilhammar börjar spela kl 15.00 (svensk tid) i kvalomgång 2, serie 7-12. Kl 20.00 är det dags för Nora Johansson i tjejernas andra spelpass.

Resultat

Livestream

Scoring

Linus Wirén   23 januari 2024 00:25