Robert Andersson har tagit ut laget till Youth World Cup

I januari kommer Sverige att spela IBF Youth World Cup för U21 i Lima, Peru. Nora Johansson och Robin Ilhammar är uttagna att representera Sverige.
– Båda spelarna tillhör den yttersta U21-världseliten, säger förbundskapten Robert Andersson.

Den 22-26 januari kommer Sverige att spela IBF Youth World Cup. Det är en U21-tävling med enbart singeldistans på programmet. Varje nation representeras av en dam- respektive herrspelare. Förbundskapten Robert Andersson har tagit ut Nora Johansson, Spader Dam, och Robin Ilhammar, Team Clan BK, att representera Sverige i mästerskapet.
– Båda spelarna har skördat stora framgångar vid internationella junior- och U21-mästerskap, säger Robert Andersson och fortsätter:
– Nora är en av våra mest tävlingsflitiga damspelare. Hon har gjort stora framsteg och bland annat stått för flera riktigt fina resultat på Europatouren den senaste tiden. Robin tog sin första Europatourtitel tidigare i år. Han har varit en bärande landslagsspelare i alla mästerskap och besitter fina ledaregenskaper.

Vid U21-VM i Helsingborg 2022 tog Nora Johansson brons i dubbel tillsammans med Emma Halttunen. Det blev även silver i mixed med bland annat just Robin Ilhammar och i Team tog Nora Johansson brons för Sverige. Vid junior-EM i Tilburg 2021 plockade Nora Johansson tre medaljer, bland annat guld i masters.

Robin Ilhammar tog guld i dubbel vid U21-VM tillsammans med Carl Eklund. I mixed blev det silver och i singel knep Ilhammar ett brons. Team Clan-spelaren har tagit 10 medaljer fördelat på de två senaste JEM:en, varav sex guld. Igår nådde de båda Youth World Cup-spelarna riktigt fina resultat i Europatourtävlingen Brunswick Open i Wittelsheim. Robin Ilhammar blev delad trea med Carl Eklund och Nora Johansson var bästa dam i tävlingen med en femteplats.

Robert Andersson ser fram emot mästerskapet i Peru i januari.
– Det är alltid en utmaning med tävlingsverksamheten för U21-spelarna och jag är glad att det blir ett mästerskap nu. Jag känner mig väldigt trygg med att ha Nora och Robin i laget och de tillhör den yttersta U21-världseliten. Om spelet lämpar sig för fart och rotation ökar våra chanser ännu mer.

Innan det väl är dags för Youth World Cup så har Robert Andersson ytterligare en Peru-resa inplanerad i almanackan. Sverige är inbjudna till Inka Cup i Lima som fungerar som en förtävling inför Youth World Cup. Tävlingen spelas den 13-20 november och upplägget liknar ett mästerskap med singel, dubbel, fyrmanna och masters. U21-spelarna som får representera Sverige där är Alvin Kvarnström, Kevin Melin, Elliot Moulin och Robin Noberg.
– De fyra spelarna har presterat bra de senaste åren och det här är ett perfekt sätt att ge dem mer internationell erfarenhet, säger Robert Andersson.

 

Linus Wirén   02 oktober 2023 13:55