Regerande svenska mästarna Spader Dam vidare till final

De regerande svenska mästarna Spader Dam är vidare till ännu en SM-final. Det blev seger även i det andra semifinalmötet mot B-K Eva, Stockholm. 

– En väldigt skön känsla nu och glada över att vara klara för final, säger Nora Johansson i Spader Dam.

I den andra semifinalen kvitterade BK Högland mot Team X-Calibur och en tredje och avgörande match spelas senare ikväll.

Spader Dam vaknade först efter att ha hamnat i 1-4 underläge efter en serie i gårdagens första semifinalmöte mot B-K Eva, Stockholm. Idag var Helsingborgslaget med från start och strajkade ihop hela 1922 poäng i den första serien. Det blev solklara 5-0 i serien och även i den andra serien fortsatte Spader Dam spela mycket bra och släppte inte ifrån sig någon poäng.

– Vi var mer taggade och med från start den här gången, för vi visste att vi måste spela bra direkt för Eva kan också spela bra så vi måste alltid göra vårt bäst, förklarar Nora Johansson i Spader Dam.

Efter halva matchen stod det 10-0 och semifinalen var i det närmaste avgjord då Spader Dam endast behövde ta en poäng under resten av matchen för att avgöra semifinalen. Den tredje serien blev jämnare men de regerande svenska mästarna på damsidan hade inga problem att ta den poäng de behövde och bli klara för ännu en SM-final. Matchen var avgjord och avslutades redan efter den tredje serien efter ointagliga 13-2 på resultattavlan.

Spader Dams Nora Johansson slog högst individuellt med 718 på de tre serierna och laget visade upp en riktigt hög och jämn poängnivå då sjätte bästa spelare hade fina 663, ett snitt på 221 poäng per serie. I B-K Eva, Stockholm Emelie Neidenmark bäst med 683.

– Vi har en väldigt bra lagsammanhållning och inga direkt svagheter oavsett profil vi spelar så det känns skönt att det nu är klart och vi kan ladda upp inför finalen i morgon, fortsätter Nora Johansson.

I den andra semifinalen kvitterade BK Högland mot Team X-Calibur som vann gårdagens första semifinalmöte. Den här gången var det Nässjödamerna som var det bättre laget och vann med samma siffror som X-Calibur vann med igår. Matchen slutade 14-6 efter att Högland fått en pangstart med 5-0 och med marginalerna på sin sida trots att serien poängmässigt var ytterst jämn, totalerna1568 mot 1532.

Högland lyckades vinna fyra bordspoäng i den första serien med mindre marginal än tio käglor per bord.

– Det var väldigt tajta bord, men det känns också oerhört skönt att vi klev fram och tog ansvar när det väl behövdes i slutet på den första serien och det var en positiv känsla vi hade med oss resten av matchen, förklarar en glad Rebecka Larsen i Högland.

I den andra serien kröp X-Calibur närmare till 4-6 efter att ha vunnit serien med 4-1, men sedan var det Högland som låg steget före hela tiden. Nässjödamerna vann båda avslutningsserierna med 4-1 och drog ifrån till en klar seger med 14-6.

– Vi gav varandra däng i sin var sin match på den profil vi valt så nu får vi börja om från noll igen och ladda om inför det avgörande mötet ikväll, fortsätter Rebecka Larsen.

I Högland var Marie Fridell bäst för andra matchen i rad, denna gång med 904. I X-Calibur toppade Victoria Johansson med 870.

Den tredje och avgörande matchen i semifinalen spelas med start cirka klockan 19.00 i kväll lördag. Det lag som vinner matchen går till final i morgon söndag. Blir det oavgjort spelas en skiljeserie och om den också slutar lika spelas en avgörande strike out.

(Spader Dam klara för final. Foto: Nowadaysfilm)

Länk till resultat damernas semifinaler

Länk livescore

Text: Jonas Brändström

13 maj 2023 14:39