Regerande mästarna inför SM i 3-manna - "Siktet är inställt på SM-veckan"

De regerande mästarna Spader Dam och IK Gotlandspärlan kommer åter till start när det är dags för SM i 3-manna finalsteg 1 och 2 i helgen. Vi har kollat läget med Anna Andersson och Oskar Broström som var två av guldmakarna senast det begav sig.

Spader Dam har med samma lag som tog guld i Piteå i mars. Laget består av Anna Andersson, Emma Halttunen, Katrin Jansson och Josefine Linderoth. Emma Halttunen är dock inte med i helgen då hon åker till Singapore för ett tränings- och tävlingsutbyte tillsammans med fler U21-spelare.

Intervju med Anna Andersson, Spader Dam:

Hur ska det bli att spela 3-manna i helgen?
– Det ska bli jättekul. Bakers är en rolig spelform och jag spelade det senast på World Cup för några veckor sedan.

Vad blir nyckeln för att lyckas igen?
– Det gäller att hålla ihop det som lag då Bakers är en lite speciell spelform. viktigt att hålla huvudet kallt och gneta på igen. Vi får ha koll på scoringen och se lite vad som krävs i poäng.

Vad är er målsättning?
– Siktet är inställt på SM-veckan i Skövde. Det är en lång väg dit och det är mycket som ska klaffa.

Vilka ser du som främsta utmanare?
– Jag har inte helt koll på vilka spelare de andra lagen har med. Men BK Högland blir säkert farliga som har gjort det bra under hösten i Elitserien. Team X-Calibur och B-K Eva är starka. I 3-manna kan det även dyka upp någon annan uppstickare som får till det bra.

Hur har ni laddat upp i laget inför 3-manna?
– Vi har inte kört något gemensamt pass men vi har setts och spelat ihop vid elitseriematcherna. Det var väldigt roligt att det gick så bra förra SM:et i 3-manna. Vi känner varandra väl och har bra koll på varandras spel.

Hur har det gått för dig att ladda om efter guldet i World Cup?
– Jag har hunnit med två eltiseriehelger och det känns riktigt längesedan det var World Cup. Men jag tänker på det en del och det är svårt att förstå att vi vann guld. Först tänkte jag ta någon veckas paus från bowlingen men det är alltid något nytt på schemat att se fram emot. Jag känner mig samtidigt mer motiverad än någonsin. Tekniken känns bra och siffrorna likaså. Jag hoppas att formen håller i sig.

IK Gotlandspärlan ställer upp med nästintill samma lag som senast. Robert
Gustavsson, Anders Jakobsson och Oskar Broström är kvar från guldlaget och ny till årets SM är William Snöbohm.

Intervju med Oskar Broström, IK Gotlandspärlan:

Vad betydde SM-guldet i 3-manna?
– Det betydde mycket för bowlingen på Gotland. Det har varit ett roligt år och det blev ett bra genomslag i media. På hemresan efter segern missade vi flyget från Arlanda men då var det lite kul för personalen vid incheckningen kände igen oss. De hade följt vår final i svt och vi fick uppgraderade hotellrum.

Vad var det som gjorde att ni lyckades skrälla senast?
– Vi var samspelta och hade en bra gameplan. Om någon i laget gjorde en justering så var alla med på det. Vi tog lite annorlunda beslut jämfört med flera andra lag och det gav resultat. Sedan var det säkert några lag som underskattade oss.

Kan det bli en repris i årets mästerskap?
– Vi hoppas kunna glida på bubblan från senast och det ska bli kul att spela igen. Men nu har nog fler lag koll på att vi kan kasta klot och det blir svårt att återupprepa. Vi har rimliga förhoppningar och har inte satt alla våra besparingar på ett nytt guld.

Hur har uppladdningen varit inför SM?
– Det har varit lite tufft med flera sjukdomar i laget och ingen av oss har bowlat på topp. Vi gör säsongens första pass tillsammans i laget under torsdagen. För egen del har spelet varit riktigt dåligt och det har varit skralt med framgång. Men jag hoppas att man har sparat några strikes till helgen.

Vilka ser du som favoriter?
– Bland annat Team Pergamon och Göta som är riktigt starka. Sedan är det flera lag som kan hota här som har tre riktigt bra spelare.

Hur tycker du det är att spela 3-manna?
– Det är lite av en favoritdistans. 5-manna tyckte jag inte var lika kul och då blev man stel mellan slagen. I 3-manna blir det mycket taktik. Det gäller att ha en bra plan i laget och ha kul ihop.

Linus Wirén   09 december 2022 12:00