Rafflande avgörande när Josefin Hermansson vann AIK Ladies Tournament

Det blev en oerhört jämn och spännande avslutning av AIK Ladies Tournament där Josefin Hermansson till sist tog hem tävlingen med två poäng mer än Sandra de Neergaard.
– Segern kom lite som en överraskning. Min sista serie var verkligen guld värd, säger Josefin Hermansson.

Det bjöds på en riktigt rafflande upplösning av AIK Ladies Tournament under söndagen. Inför den sista serien av matchspelet i Round Robin var Sandra de Neergaard i ledning. Men i den sjunde serien slog hon 197 poäng och förlorade mot Victoria Johansson. Jenny Wegner som låg tvåa inför den avslutande serien föll mot Hanna Engberg i den sista matchen och Wegner slutade på tredje plats. Samtidigt avslutade Josefin Hermansson starkt. Hon slog 265 i den sista serien där hon besegrade Nora Johansson och hon fick med sig viktiga bonuspoäng. Det var oerhört jämnt mellan de Neergaard och Hermansson och det dröjde en stund innan vissa bonuspoäng från tidigare vinster i Round Robin räknades med i det automatiska scoringsystemet. Det gjorde att det behövdes flera kontrollräkningar av resultatet innan det kunde konstateras att Josefin Hermansson vunnit AIK Ladies Tournament med två poäng mer än Sandra de Neergaard. Hermansson fick ihop 3724 poäng mot de Neergaards 3722 poäng.
– Jag trodde att Sandra var långt före mig och att jag knep andraplatsen så segern kom lite som en överraskning. Min sista serie var verkligen guld värd, säger Hermansson och fortsätter:
– Det här känns fantastiskt. Jag har haft problem med höften och det är skönt att jag kan leverera bra bowling trots att jag fick vila stora delar av november och december.
Vad var nyckeln till segern?
– Jag hade god nytta av min rutin och jag försökte bara fokusera på mitt egna spel. I några matcher tycker jag att jag ställde till det för mig själv där jag hade chans att vinna men jag slutförde inte slagen särskilt bra. Jag bestämde mig för att bara lägga fokus på vad jag kan förändra och vad jag kan göra med den information jag fått och jag fick till det bra i sista serien. 

AIK Ladies Tournament var den första deltävlingen i den nystartade elit-SM-touren.
– Det är spännande att det blir flera tävlingar och att mästerskapet spelas över en längre period. Det ger en enorm boost att vinna första tävlingen och jag hoppas kunna spela alla deltävlingar i år, säger Hermansson.

Sandra de Neergaard började bowla igen för en månad sedan efter att ha blivit mamma i slutet av oktober. Förra helgen gjorde hon tävlingscomeback i Skånemästerskapet och nu var hon ytterst nära segern i AIK Ladies.
– Det är ett väldigt tufft sätt att förlora på. Jag hade inte helt koll på siffrorna men det såg ut som att jag skulle ta det. Jag tycker att jag bowlade väldigt jämnt och bra. Sedan har jag varit nervös hela helgen eftersom att det är min första större tävling efter att jag fick barn.

Förra året vann hennes nära vän Joline Persson Planefors just AIK Ladies i tävlingscomebacken efter att ha blivit mamma och nu var Sandra de Neergaard så när att göra en liknande bedrift.
– Jag var väldigt inspirerad av Joline förra året. Det såg länge ut att jag skulle lyckas göra samma sak så det är ett antiklimax att det inte blev så. Men jag får vara väldigt nöjd med vad jag har presterat i helgen ändå. Det är ett kvitto på att jag tänkt rätt med träningen hittills.
Vad väntar härnäst?
– Det blir ligaspel och det ska bli kul att komma igång med det igen. Sedan är det Merci Ladies i mars och efter det får vi se då det är landslagsuttagning. Det är EM jag har i sikte.

Hermansson, De Neergaard och Team Sweden är kvar i Stockholm tills imorgon då de även spelar en intern uretantävling i Bowl-o-rama.

Topp 3
1. Josefin Hermansson, Team X-Calibur 3724p
2. Sandra de Neergaard, Spader Dam 3722p
3. Jenny Wegner, BK Femtionian, 3689p

Resultat


Jenny Wegner, Josefin Hermansson, Sandra de Neergaard

 

 

Linus Wirén   11 februari 2024 17:55