Proffsen om SLLM och läget inför finalspelet

Vi har kollat läget med några av PBA- och PWBA-stjärnorna inför finalspelet och hur de upplever tävlingen i Helsingborg.

Kyle Troup

Vad säger du om ditt spel under lördagen?
– Det var ett bra genomförande. Banorna förändras dag för dag. Jag fick lite ny information och kunde testa ett nytt klot Jag känner mig rätt bekväm med spelet inför morgondagen.

Vad tror du om dina möjligheter i finalspelet?
– Jag hoppas kunna haka på Jesper för då känns det lovande. Han är väldigt het nu och spelar otroligt bra. Han är nog taggad på att visa här på hemmaplan efter att inte ha haft det riktiga flytet på touren den senaste säsongen.

Du vann SLLM 2018, vad är dina minnen därifrån?
– Det är stort att se bilden på mig med pokalen vid bildspelet inför uppvärmningen. Min bror delade minnet på facebook idag för det var tydligen fem år sedan idag som jag tog titeln. Det var min första internationella titel och en viktig milstolpe i karriären där jag besegrade Jason Belmonte i finalen. Efter det började jag få mer framgång. Om jag lyckas vinna imorgon kan det förhoppningsvis vara en fin språngbräda till fina resultat kommande säsong.

Hur är det att komma över från USA och spela en PBA-tävling här i Sverige?
– Det är samma spel men väldigt kul att komma över hit och se hur Jesper har det. Patrick Backe är en fantastisk värd. Det är även roligt att uppleva en annan kultur.

Har du några råd till juniorer som vill nå en hög nivå?
– Det gäller att ha roligt och tycka om det du gör. Sedan är det viktigt att fokusera på processen och att vara i nuet när du spelar.

AJ Johnson

Hur kändes spelet idag?
– Det kändes bra. Jag tog några dagar vila efter den senaste starten. Jag hade en bra placering sedan tidigare men jag ville bowla dagen innan final och känna på hur banorna var nu senare under veckan. Jag testade lite olika saker och jag spelade med olika klot vid alla de fyra första serierna. Det var skönt att se att mina val fungerade bra.

Hur ser du på dina möjligheter i finalspelet?
– Jag spelade här senast 2019 och gick till finalspelet men missade precis stegfinalen. Med känslan jag har i spelet nu så ser jag positivt på mina chanser. Förhoppningsvis kan jag nå stegfinalen denna gång. Det gäller att ha tålamod och ta rätt beslut.

Hur tycker du det är att spela en PBA-tävling i Helsingborg?
– Jag älskar det. När jag var här första gången så sa jag att Sverige är ett land som jag skulle kunna bo i om jag skulle flytta från USA. Det är första gången efter pandemin jag är här och jag har väntat på att få åka över hit igen. Jag har med mig min flickvän och vi kombinerar tävlingen med lite semester.

Verity Crawley

Hur tycker du att det är att spela här i Helsingborg?
– Det är väldigt härligt att spela här. Bowlingcentret är väldigt fint och fräscht. Arrangörsstaben gör ett fantastiskt jobb. Det är väldigt kul att de kommer så många spelare utifrån och försöker klara cutten. Det är många som följer tävlingen och det är alltid inspirerande. Jag ser fram emot söndagens finalspel.

Vad säger du om ditt spel hittills?
– Min tredje start igår var väldigt bra. Den första var inte så bra men de andra två har varit tillräckligt bra för att kunna ta mig vidare till nästa omgång. Jag har lärt mig saker från varje start som jag har kunnat ta med mig i spelet.

Har du några tips att ge till juniorer som vill nå riktigt långt med sin bowling?
– Jobba på ditt spel. Experimentera med dina klot och våga testa saker så att du sedan kan ta bra beslut när du spelar. Träna gärna på olika oljeprofiler så att du får känna på varierande situationer i spelet.

Anthony Simonsen

Vad säger du om ditt spel idag?
– Det var en bra dag och jag kunde testa lite olika saker. Det var dock lite segt inledningsvis men det blev bättre och bättre. Jag har spelat en hel del kvalstarter i tävlingen vilket har varit roligt. Det ska bli fint med en god natts sömn och sedan är det bara att köra på imorgon.

Är det något som är speciellt utmanande med banorna?
– Det är väldigt flackt och svänger tidigt. Det kommer nog inte bli så höga poäng och det krävs ett väldigt bra spel.

Vad tycker du om tävlingen?
– Det är ett fantastiskt arrangemang. Det har varit en härlig vecka. Jag hoppas på en fin dag imorgon men ser redan fram emot att komma tillbaka nästa år.


Anthony Simonsen

Danielle McEwan

Vad säger du om ditt spel idag?
– Äntligen fick jag till en bättre squad. Det har varit väldigt utmanande banor och jag har fått testa flera olika strategier för att lösa de problem som uppstår.

Hur tycker du det är att spela Helsingborg?
Jag älskar att vara här. Det är en fantastiskt fin stad. Det är kul att få möjlighet att spela här och jag gillar att se olika platser.

Vad tror du om morgondagen?
De bästa bowlarna är med och det blir såklart en stor utmaning.

Foto: Bowlinglife

Linus Wirén   09 september 2023 23:15