Premiärseger för Team Sweden Para i träningslandskamp mot Island

Team Sweden Para stod för en storstilad insats när de i helgen spelade sin första träningslandskamp. De ställdes mot Island på bortaplan och det blev svensk seger i alla distanser.
– Vi är stolta över laget. Det är ett härligt gäng som hela tiden kämpar tillsammans, säger Mia K. Årberg, förbundskapten Team Sweden para.

Team Sweden Para var i helgen på Island och spelade träningslandskamp i Akranes.
Landskampen bestod av distanserna mixed, dubbel, singel, Teams dam och herr, Masters samt All Event. Sverige dominerade och vann alla distanser.
– De gjorde det väldigt bra och var väldigt fokuserade. De har en fin sammanhållning, jobbar hela tiden för laget och vi är nöjda med alla prestationer, säger Mia K. Årberg som är förbundskapten tillsammans med Mikael Engström.

Mia K. Årberg är glad över det inledande samarbetet med Island och berättar att det är på gång med fler landskamper.
– Det var en härlig stämning mellan lagen och alla peppade varandra. Island var väldigt taggade och de vill gärna komma till Sverige och möta oss snart igen. Det är även på gång med en landskamp mot Norge. Vi arbetar för fullt för att få till fler matcher och tävlingsresor för teamet, säger Årberg.

Vid sidan av tävlingen hann de även med ett och annat turistmål.
– Vi badade i varma källor och det blev även dopp i havet. Vi fick också lite tid till att gå upp i en fyr och se ut över vyerna i Akranes.

Team Sweden Para dam
Maria Billgren
Anna Johansson
Lisa Nordström Green
Sabina Nilsson

Team Sweden Para herr
Eddie Engström
Glenn Florens
Robin Ljungkvist
Rickard Stjärnholm

Förbundskaptener:
Maria K. Årberg och Mikael Engström

Linus Wirén   14 september 2023 13:00