Pontus Andersson vann kvalet i PBA Shark Championship - fem svenska spelare vidare i WSOB

De svenska framgångarna fortsätter i World Series. Pontus Andersson vann kvalet i PBA Shark Championship och fem svenska spelare är vidare till finaltävlingen i PBA World Championship som startar idag.

Pontus Andersson storspelade i PBA Shark Championship under onsdagen. När första kvalomgången var genomförd låg han på tredje plats och efter fem serier ytterligare hade han avancerat till förstaplatsen med 2442 poäng. Han tar den andra svenska kvalsegern i World Series efter William Svenssons kvalvinst i Cheetah Championship i måndags.
– Superkul att jag kunde göra högt båda blocken och att jag kunde lura bana 72 som jag hade problem med på Cheetah, säger Pontus Andersson.
Pontus Andersson går som enda svensk spelare vidare till matchspelet i Shark Championship som spelas på tisdag. Martin Larsen blev näst bäste svensk på en 29:e-plats.

Desto fler svenska spelare går vidare till finalen av PBA World Championship. Efter kvaltävlingarna i Cheetah, Scorpion och Shark över totalt 30 serier så är fem svenskar bland topp 33. Jesper Svensson kom på en sjunde plats med 6742 poäng. Pontus Andersson nia, Rasmus Edvall 15:e, Martin Larsen 18:e och William Svensson blev 27:a.
Martin Larsen är glad över att vara vidare.
– Spelet känns bättre och bättre, det är första gången sedan olyckan som jag känner att jag slog riktigt bra slag.

Martin Larsen 

Kim Bolleby kom på 47:e plats och Karl Wahlgren på 58:e plats och missar kvalet. Jakob Butturff vann kvalet med 6909 poäng.

Förbundskapten Robert Andersson är nöjd med de svenska spelarnas insatser.
– Grymt kul. Killarna har verkligen spelat bra och att vi har platserna 1-2-1 på de tre olika profilerna visar att det är världsklass på spelet när det sitter. Jag tycker alla har kämpat på väl och även om man inte är med i top 33 här så kan man ha gjort en bra prestation i alla fall. 

Idag kl 19.00 svensk tid börjar cashers round i PBA World Championship för topp 33. Sex serier står på programmet och topp 24 går vidare för att spela sex serier ytterligare under torsdagens andra pass. 

Program torsdag/fredag

Topp 33 6 serier – kl 19-21 (svensk tid)

Topp 24 6 serier – Kl 01-04 (svensk tid)

Resultat PBA
Statistik och livescore Lanetalk 
Livesändning

Linus Wirén   10 mars 2022 14:43