+50-EM: Och så var de bara en ...

Herrarnas Mastersslutspel inleddes med två steg på fredagskvällen. Det gick dessvärre inte som på räls för det svenska gänget.

Mathias Ulfhielm klev in i steg 1 och var först ut av de svenska herrarna. Inledningen var lite trevande och första serien gick till motståndaren Jean-Marc Lebon med 20 pinnar. Andra serien slutade oavgjort och gick till roll off, vilket ju alltid är en rysare. Mathias strajkade. Lebon strajkade också, med tian stående länge innan en kägla kom rullande och välte den. Trots att Mathias också hade en massa käglor rullande på bordet lyckades han inte få med sig tian i andra roll off-rutan, men det gick bra ändå för belgaren slog ner åtta käglor. I tredje och avgörande serien hade Mathias Ulfhielm ett stabilt övertag fram till mitten av serien, men när Mathias fick tomrutor hittade Lebon in och slutade med en bingo för seger.

De övriga svenskarna kom in i steg 2. Joakim Stål hittade inget riktigt spel, men det gjorde däremot hans motståndare, den vänsterhänte Marco Reviglio. 259 och 238 mot 182 och 198 och italiensk seger i två raka.

Stefan Yngström ställdes mot Öyvind Harang och hamnade i samma läge som Joakim Stål – en motståndare som hittade in medan det inte riktigt ville trilla Yngströms väg. Norrmannen vann efter två serier, 227 och 234 mot 186 och 205.

Martin Paulsson är nu ensam svensk kvar i spelet. Han mötte Kenneth Hermansen och avslutade efter två serier även han. 

- Jag hittade ett bra läge direkt, säger Martin. Jag har haft det lite kämpigt på nyoljat, så för mig var det bra att gå in och spela en andra start. Det andra får jag lösa i morgon!

Första serien var klar tidigt, 256 mot 199, men i andra stretade Hermansen emot ordentligt. Martin kunde till slut vinna med 233 mot 222. I morgon står Jean-Marc Lebon för motståndet. Herrarna har sovmorgon och kliver in i spelet 12:15.

 

Livescoring, resultat och livestreaming finns på https://esc2023.etbfchampionships.eu/

 

 

Catharina Blixt Jeppson   03 februari 2023 22:49