+50-EM: Annika Kilander tar silver i singel

Det blev ett fint silver till Annika Kilander i damernas singelspel. Annika kvalade in på en tredje plats med 1202. Bäst i singelkvalet var Tysklands Martina Beckel med 1229, före landsmaninnan Michaela Göbel-Janka med 1223. Fyra i kvalet var rutinerade finskan Reija Lundén med 1194.

Annika mötte Michaela Göbel-Janka i sin semifinal, och det var i sanning en rysare. Spelarna täckte fram till ruta fem, där Annika ställde hål och Göbel-Janka missade. Annika fick sedan ytterligare en tomruta och tyskan fick ett litet försprång, men det blev kortvarigt. I ruta 8 hade Göbel-Janka 130 och Annika 129 och båda spelarna spärrade i ruta 9. Annika gick upp i tionde och satte en säker strike, medan hennes motståndare fick tian kvar. Annika hade nu chansen att stänga matchen genom att sätta en dubbel, men hade inte riktigt käglorna på sin sida utan det blev en nia och en spärr. Tyskan spärrade också och hade nu i sin tur chansen att få till oavgjort genom strike. Träffen blev dock aningen hög och fyran stod kvar. Annika Kilander var vidare till match om guldet!

I finalen ställdes Annika mot finskan Reija Lundén, som hade besegrat Martina Beckel. Lundén kopplade grepp direkt genom att starta med en dubbel och sedan täcka hela vägen fram till sista rutan.

- Det känns bra med silver, men man får inte chansen att spela om guld så ofta och när man väl står där vill man självklart vinna, säger Annika Kilander. Det gick mycket bättre att spela idag – jag hade ingen bra känsla första dagen. Det har varit gnetigt, men guldet igår gjorde att det blev lättare och man får energi av alla i laget. Mitt främsta mål när jag startade singeln idag var att spela så bra att jag tog mig vidare till Mastersspelet i morgon!

För att komma till Masters gällde det att sluta topp 24. Det lyckades hon med, och det gjorde f ö alla svenskorna. Eva Vännman kvalade in som fyra, Annika blev 13:e, Christina Dahlgren 18:e och Anna Staflund blev 21:a.

Vann All Event gjorde Martina Beckel, tack vare en fin avslutning i singel. Polskan Felinda Grzybowska tog silver och tyskan Bianca Völkl-Brandt lade beslag på bronset.

I morgon börjar damerna spela klockan 9:00 med första steget i Masters. Anna Staflund möter då rumänskan Viorica Luminita Dogaru. Christina Dahlgren har Véronique Perniaux, Belgien, som sin motståndare och Annika Kilander ställs mot fransyskan Pepita Jacques. Eva Vännman kommer in i steg två, som börjar 10:15.

Resultat, livescoring och streaming hittar du här: https://esc2023.etbfchampionships.eu/ 

 

 

Catharina Blixt Jeppson   03 februari 2023 21:01