Piteå redo för 3-manna - Weber Cup-känsla till fredagens stegfinal

Vid fredagens stegfinal i 3-manna kommer Bowlingarenan i Piteå ta in publik på banorna närmast finalbanorna likt Weber Cup.
– Det blir nog något nytt för alla spelare, säger Carl Wikhede, hallchef.

Carl Wikhede är hallchef i Bowlingarenan i Piteå och lokal arrangör för SM i 3-manna. Vi ställde några frågor till honom inför SM som drar igång idag. 

Hur ska det bli att arrangera SM i 3-manna?
– Det ska bli fantastiskt kul. Vad jag vet så kommer det bli det nordligaste bowling-SM:et någonsin. Det kommer väldigt bra bowlare och det ska bli inspirerande. Det känns extra roligt att det kommer så bra damspelare då vi har lite ont om duktiga damspelare här. Då kan de yngre få nya förebilder och se hur bra fart och rotation de har.

Vad innebär det för bowlingen att vara med på SM-veckan?
– Det gör att bowlingen synliggörs och vi kan lyfta tävlingsformen. Det är viktigt för att kunna rekrytera fler spelare.

SVT direktsänder från bowlingarenan på fredag, vad betyder det för sporten?
– Det är mycket värt att det direktsänds i SVT1 och inte bara play. Det var även förhoppningen när vi tog arrangemanget och det betyder i alla fall mycket för bowlingen lokalt. Sedan gäller det att få kontinuitet och synas på tv vid flera tillfällen.

Hur gör ni för att kunna ta in många åskådare?
– På fredag spelas finalerna på bana 2 och 3 och vi kommer ta in publik på bana 1 och 4. Det blir nog något nytt för alla spelare. Det är nästan bara i Weber Cup och vissa PBA-tävlingar som det har publik längs med banan.

Linus Wirén   24 mars 2022 11:20