Personbästa för Robert Andersson - slutspel nästa i Reykjavik International Games

Förbundskapten Robert Andersson storspelade i kvalet i Reykjavik International Games och hade högst poäng av alla spelare. Det blev personbästa för Andersson över både tre och fyra serier med 855 respektive 1103 poäng. I eftermiddag väntar slutspel.

Reykjavik International Games är ett stort idrottsevenemang på Island med många olika sporter och bowlingtävlingen är den största på Island. Robert Andersson spelade på en väldigt hög nivå i kvalet under onsdagen trots att förberedelserna inte var optimala.
– Jag kom till hallen precis innan sista start. Jag hade bara ett klot och det fanns i hallen sedan tidigare. Men det gick vägen och det känns riktigt kul att det gått så bra, säger Robert Andersson.

Med 1103 poäng placerar sig Robert Andersson, enligt Swebowls statistik, in på åttonde plats i Sverige över högsta slagningar på fyra serier i tävlingsspel. Totalt över de sex serier som spelades under gårdagen fick den tidigare världsmästaren ihop 1581 poäng.

Robert Andersson berättar att han har kunnat träna på rätt bra det senaste trots allt arbete som förbundskapten och att han tycker om hallen i Reykjavik.
– Jag hade en bra känsla direkt från start och trivs väldigt bra i hallen. 

Kl 17.00 svensk tid spelar Robert Andersson topp 16. De fyra bästa går vidare till finalspel ikväll som direktsänds i isländsk tv. 

Följ livestream från Reyakjavik Games här. 

Linus Wirén   03 februari 2022 13:43