På söndag börjar Merci Ladies Open - Team Sweden dam spelar tävlingen nästa helg

På söndag drar premiärupplagan av Merci Ladies Open igång. Nästa helg samlas stora delar av Team Sweden Dam i Örebro och spelar tävlingen.
– Vi i Team Sweden stöttar alla damtävlingar, säger förbundskapten Robert Andersson.

För snart en månad sedan genomfördes första upplagan av AIK Ladies Tournament och nu är det dags för ännu en ny damtävling, när Merci Ladies Open drar igång på söndag vid Strike & Co i Örebro. Sebastian Gustavsson är tävlingsledare för Merci Ladies Open och har stor arrangemangserfarenhet då han även håller i Söderköping Ladies Tournament som firar tioårsjubileum i höst.
– Merci hörde av sig och ville ha med mig i organisationen. Det ska bli väldigt kul att det drar igång på söndag. Jag har en vision att rena damtävlingar i långa loppet ska leda till att fler damer och tjejer börjar tävla, säger Sebastian Gustavsson.

Runt 90 spelare är anmälda i nuläget.
– Det är en bra uppslutning för att vara en ny tävling. Hallen i Örebro stod klar förra året och det blir lite extra att få visa upp den. Det är lite pirrigt och en spänd förväntan i klubben när det är första gången tävlingen arrangeras men det känns som att vi är i bra fas med alla förberedelser.

I startlistan går det att hitta de flesta spelarna i Team Sweden Dam och de kvalar nästa lördag. Från teamet är det endast Cajsa Wegner, Jenny Wegner och Josefin Hermansson som inte är med.
– Det är roligt att de flesta i Team Sweden kommer. Att de prioriterar rena damtävlingar tyder på att vi som arrangerar gör något rätt och att det är värt att lägga tid på dessa arrangemang, säger Sebastian Gustavsson.

Förbundskapten Robert Andersson ser fram emot tävlingen.
– Det ska bli kul. Jag var väldigt imponerad av spelarnas insatser vid AIK Ladies Tournament och det ska bli spännande att se om de kan följa upp de prestationerna i Örebro, säger Robert Andersson och fortsätter:
– Jag är glad att det finns rena damtävlingar. Det är viktigt för tjejerna att kunna prestera på dessa tävlingar och det är de insatserna jag kollar mest på inför uttagningar. Förhoppningsvis kan det startas några till damtävlingar och att vi kan få igång en damtour.

Team Sweden samlas fredag kväll och vid sidan av spelet kommer Robert Andersson ha genomgångar och diskutera målsättningar med spelarna.
– Jag vill stämma av med spelarna vilka målsättningar de har och vilken plan vi ska ha för att ta oss dit, säger Robert Andersson.

Anmälan är öppen till Merci Ladies Open och det finns platser kvar i de flesta kvalstarterna. Kvalet spelar över sex serier. Nästa söndag avgörs tävlingen med finalspel.

Mer info och anmälan 

Linus Wirén   03 mars 2023 18:15