Ordförandekonferensen genomförd i Uppsala

I helgen arrangerades ordförandekonferensen i Uppsala.
– Det var en jättebra helg med intressanta diskussioner, säger Jan Wiede, ordförande i Svenska Bowlingförbundet.

Det var två fullmatade dagar på Clarion Hotel Gillet där representanter från distrikten, förbundsstyrelsen och förbundskansliet träffades. Några representanter var även med digitalt under helgen.

Huvudtemat för konferensen var återstartsstödet vilket är ett ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet som syftar till att idrottsrörelsen ska stå stark även efter pandemin. Svenska Bowlingförbundets generalsekreterare Peter Hodor tycker att det fördes bra diskussioner under lördagens arbetspass om återstartsstödet.
– Det kom upp många goda idéer om hur vi kan aktivera fler föreningar att söka återstartsstöd och förslag på bra rekryteringsprojekt som man kan söka medel för. Det känns som att det kommer leda till att ännu fler föreningar söker stödet framöver.

Under söndagen presenterade Sandra Granfeldt från förbundsstyrelsen utredningen av damserien. Förslaget är att Elitserien, Allsvenskan och division 1 ska fortsätta i samma form som tidigare. Däremot öppnas det upp en möjlighet att spela 4-manna i division två. Det är framförallt på geografiska platser där det är brist på damspelare och division 2 ska i så fall gå under de nationella serierna.
– Det känns som att det var bra gensvar för förslaget och vi kommer jobba vidare med det i arbetsgruppen. Vi ska gå ut med information till alla föreningar och kommer ta hjälp av distrikten. Vi hoppas ha mer klart i mars och planen är att det nya upplägget ska börja gälla till kommande säsong, säger Sandra Granfeldt.

Sandra Granfeldt leder även arbetet med utredningen av seriespelet i stort som också lyftes under konferensen. Där har arbetsgruppen nyss startat upp utredningen och de kommer framöver gå ut med enkät och en del intervjuer till distrikt och föreningar.

Förbundsordförande Jan Wiede var nöjd med konferensen.
– Det var mycket bra information under helgen och det var väldigt kul att kunna ses fysiskt igen.

Linus Wirén   08 februari 2022 08:30