Ordförandekonferensen genomförd i Stockholm

I helgen arrangerades ordförandekonferensen i Stockholm.
– Det var två intensiva dagar och kul att träffa så många engagerade personer från bowling-Sverige, säger Jan Wiede, ordförande i Svenska Bowlingförbundet.

Konferensen genomfördes på Clarion Collection Hotel Tapetfabriken i Stockholm och representanter från distrikten, förbundsstyrelsen och förbundskansliet var med. De två stora punkterna på programmet var arbetet med organisationen “Vem gör vad inom organisationen” samt den pågående serieutredningen.

Under lördagsförmiddagen höll distrikten i programmet. Det fördes bland annat diskussioner om syftet med referensgrupper och hur arbetet med grupperna kan utformas framöver. Ett annat ämne på agendan var hur vårens konferenser kan se ut kommande år och att eventuellt bygga ut det till fler fokusområden för fler deltagare. Svenska Bowlingförbundets generalsekreterare Peter Hodor gav även en statusuppdatering om återstartsstödet inför ansökan 2023 och Jan Wiede redogjorde kring läget i IBF. 

Efter lunch var det dags för ett arbetspass kring ”Vem som gör vad inom organisationen” och diskussionerna från höstens SDF-konferens togs vidare. Likt i höstas så höll Simon Ruth från Riksidrottsförbundet i passet.

Under eftermiddagen presenterade Johan Ekström, rekryterings- och utvecklingsansvarig på Svenska Bowlingförundet, en ny bowlingapp för rekrytering som ska lanseras inom kort. Ekström gav också en rapport om träningskonceptet Strikejakten för barn 7-12 år, som varit igång i ca ett år. Över 300 barn är i nuläget med i Strikejakten och runt 70-80 ledare är engagerade. Träningskonceptet finns på 44 platser runt om i Sverige.

Därefter presenterade Linus Wirén, kommunikationsansvarig på Svenska Bowlingförbundet, hur förbundet arbetar med kommunikation. Sista punkten på lördagen var serieutredningen för herrarnas seriesystem. Utredningen har varit igång i ett år. Ian Robinson, ordförande för Stockholms Bowlingförbund och med i gruppen för serieutredningen presenterade vad de kommit fram till.
– Utredningen ska behandlas av förbundsstyrelsen och det kan mycket väl komma upp ett förslag till kommande årsmöte, säger Jan Wiede.

Under söndagen var det också fokus på serieutredningen och arbetspass genomfördes i frågan.
Peter Hodor var nöjd med helgen.
– Det är alltid bra att ses för att diskutera aktuella frågor för svensk bowling. Helgen var givande och jag tycker alltid det är extra roligt att få presentera allt bra jobb som vi gör på förbundet för distrikten, säger Peter Hodor och fortsätter:
– Jag upplevde bra diskussioner kring både organisationsfrågor och den serieutredning som pågått i ett år. Båda dessa delar är viktiga för den fortsatta vägen framåt och jag ser stora möjligheter till att det kommer att hända bra saker inom dessa områden.

 

Linus Wirén   14 februari 2023 17:19