One Lane Challenge är igång med ett upplägg som sticker ut

Premiärupplagan av One Lane Challenge har dragit igång i Ed. Vid tävlingen spelar man alla serier ensam på en och samma bana. Team Sweden herr är med och kvalar nästa helg.

Tävlingen som arrangeras av KS Edsbowlarna och Eds Bowlinghall inleddes med två kvalstarter den 18 september. Därefter har tävlingen kört igång på allvar den här veckan och kvalet håller på till den 8 oktober följt av finalspel den 9 oktober.

Tävlingsupplägget sticker ut från många andra tävlingar då det lottas vilken bana spelarna ska genomföra alla tio serier och man är ensam på respektive bana. Eds bowlinghall har åtta banor så lika många spelare kan som mest vara igång samtidigt. Tävlingsledare Simon Östberg har tillsammans med förbundskapten Robert Andersson tagit fram upplägget.
– Alla tävlar under samma förutsättningar och det är ingen annan som kan påverka hur det går för dig. Det är många som har hört av sig om att de gillar upplägget, säger tävlingsledare Simon Östberg.

Robert Andersson lyfter flera fördelar med One Lane Challenge.
– Det krävs mer teoretisk kunskap och det är till fördel att kunna läsa banan på ett bra sätt. De yngre spelarna kan säkert lära mycket av de äldre spelarna här. Upplägget blir rättvisare när man får bygga upp sin bana på egen hand, säger Robert Andersson och fortsätter:
– Vi har kört liknande upplägg för ungdomarna för att de inte ska ta med sig lika många klot och det ska bli kul att testa detta på seniornivå nu.
Han menar att konceptet passar olika typer av spelare på ett bra sätt.
– När vi har tävlingar i Sverige behöver vi kunna anpassa upplägget för att få olika grupper att vara med. När alla spelar på samma villkor så är det perfekt för damspelare att vara med utan att deras banor blir påverkade av killarnas spel. Nu blev det dock en olycklig krock med Söderköping Ladies Tournament som går samtidigt. Det är också många äldre spelare som lockas av tävlingen som är bra på att läsa banan.

Team Sweden herr ansluter till den avslutande helgen och kör en tävlingssamling i Ed. Det är den tredje samlingen sedan den senaste uttagningen i somras där Robert Andersson kollar in spelarna i tävlingssituation. 23 spelare från Team Sweden kommer att vara med. Det är endast Jesper Svensson från teamet som saknas i startlistan då han ska bli pappa runt den tiden.
– Det är kul att Team Sweden är med och framförallt nu när vi har så många starka spelare i Sverige. Jag kan inte minnas att vi har haft så många bra spelare samtidigt tidigare, säger Simon Östberg.

Efter fyra starter är det Team Sweden-spelaren tillika årets Europamästare i singel Markus Jansson som leder på 2331 poäng. Tvåa är Mattias Nilsson, BK Jösse på 2318 poäng. Topp 20 går vidare till finalspel. I alla finalsteg är det matchspel och även där spelar man ensam på en och samma bana.

Under nästa helg arrangeras även Eds Marknad och det kommer vara folkfest i samhället. Simon Östberg hoppas att många hittar till hallen.
– Jag har tagit kontakt med media och hoppas att många får upp ögonen för tävlingen. Det vore väldigt skoj med mycket folk och härlig stämning i hallen.

Det finns platser kvar i flera starter. Anmälan gör man här.  

Resultat

Linus Wirén   29 september 2022 14:38