Nystartade AIK Junior- och AIK Ladies Tournament är igång - avgörs nästa helg

AIK Bowling har startat två nya tävlingar. AIK Junior- och AIK Ladies Tournament drog igång i fredags i Bowlorama och håller på till nästa söndag. Kommande helg är både stora delar av Team Sweden dam och juniorlandslaget med i tävlingarna.

– Det är väldigt kul att vi har så starka startfält i tävlingarna. Vår filosofi i klubben är att göra bowlingen mer tillgänglig och enklare. Vi har en stor hall i Bowlorama där det funkar att arrangera två tävlingar samtidigt. Det är bra för våra egna spelare att kunna spela på hemmaplan och få ställas mot många andra skickliga spelare, säger Ian Robinson från AIK Bowling som är ansvarig för tävlingarna. 

Nästa helg spelar stora delar av Team Sweden Dam AIK Ladies Tournament. Förbundskapten Robert Andersson ser fram emot tävlingen.
– Vi är tacksamma att det arrangeras rena damtävlingar. Det är bra för tjejerna att visa vad de går för när de bara spelar mot varandra. Det är även lättare att ranka en insats när endast damspelare möts jämfört med när de även spelar mot herrar. Det är perfekt att vi har två damtävlingar inom en månad då Merci Ladies Open arrangeras 5-12 mars.

Juniorlandslaget laddar också inför EM i Wien i april med att spela AIK Junior Tournament nästa helg.

Det finns platser kvar till några kvalstarter nästa helg i både AIK Ladies- och AIK Junior Tournament. Kvalet håller på till lördagen och tävlingarna avgörs nästa söndag.

Mer info och anmälan till AIK Ladies Tournament hittar ni här. 

Mer info och anmälan till AIK Junior Tournament hittar ni här. 

Resultat AIK Ladies Tournament 

Resultat AIK Junior Tournament 

Linus Wirén   05 februari 2023 12:15