Nora Johansson vidare till finalsteg 2 i Singapore Open

Nora Johansson är vidare till andra finalsteget i Singapore Open. I herrarnas finalsteg 2 gör sig Kim Bolleby och Teodor Samuelsson redo för spel. Tävlingen avgörs imorgon.

Nora Johansson blev tvåa i damernas finalsteg 1 på 1800 poäng över åtta serier. Etta blev Tan Shi Hua Cherie från Singapore på 1875 poäng.
– Nora spelade superbra. Jag förstod att hon skulle bli farlig idag när tjejerna spelade för sig. I kvalet spelade de samtidigt som killarna. Hennes spel flöt på bra hela vägen med fin fart och rotation, säger Robert Andersson.
Vad tror du om hennes möjligheter imorgon?
– Om hon spelar lika bra imorgon kan hon säkert nå topp fyra.

Hanna Engberg kom på 25:e plats i finalsteg 1. De 12 främsta avancerade till finalsteg 2.
– Hanna spelade ganska bra. Hon kom till fickan men fick inte tillräckligt många strike. Hennes spel passade inte så bra på banorna idag. Men det är mer än en godkänd insats att ta sig till final.

18 spelare är vidare till damernas finalsteg 2 där åtta ytterligare serier står på programmet. På herrsidan hade Kim Bolleby och Teodor Samuelsson spelledigt idag och laddar för morgondagens finalsteg 2 som de är direktkvalificerade till. 22 spelare är med i det andra finalsteget.
– Kim har spelat väldigt bra hela året och är en otroligt stabil spelare. Han har stora möjligheter imorgon. För Teodor är det första gången han tävlar utomlands och det är många intryck. Om han lyckas hålla huvudet kallt och fokusera på sitt spel så kan han göra det bra imorgon med, säger Robert Andersson.

Finalsteg 2 drar igång kl 02.30 (svensk tid) för damerna och herrarna. De fyra främsta i båda klasserna avancerar till stegfinal som startar runt 08.30 (svensk tid). 

Resultat

Livestream

Linus Wirén   16 december 2022 18:22