Nora Johansson tvåa i U21-klassen i Singapore Open

Nora Johansson kom på andra plats i U21-klassen i Singapore Open. I finalen föll hon mot Nur Irdina Binte Hazly från Singapore. Flera svenskar är även vidare till finalspel i Open division.

Nora Johansson gick vidare som etta till stegfinalen i U21-klassen. I första finalsteget spelades åtta serier och Johansson fick ihop 1729 poäng. Tvåan Lim ShiI En från Singapore hade 1659 poäng.
I finalen i stegen blev Nur Irdina Binte Hazly från Singapore för tuff för Nora Johansson. Hazly vann i två raka serier med 241-206, 216-163.
– Nora gjorde ett kanonjobb över de åtta serierna i första steget. I finalen blev hon pressad av Hazly som spelade bra och Nora blev lite stressad, säger Robert Andersson.

Hanna Engberg slutade på 13:e plats i första finalsteget. Robin Ilhammar missade precis stegfinalen på killsidan. Han fick ihop 1697 poäng över de åtta serierna och blev femma. Oh Zhi Xiang Jevin från Singapore tog den sista platsen till stegfinalen på 1706. Josh Gosh från Singapore vann sedan tävlingen.
– Tyvärr hittade inte Robin alls spelet i sista serien och tappade platsen till stegen. Men det är annorlunda att spela här och det är väldigt lärorikt för hela gänget, säger Robert Andersson.

I Open division är flera svenskar klara för finalspel. Kim Bolleby blev tvåa i herrarnas pool overseas och Teodor Samuelsson fyra. De båda har avancerat till det andra finalsteget som spelas på lördag.

Hanna Engberg blev fyra i kvalgruppen overseas och Nora Johansson tia. De är vidare till första finalsteget imorgon som spelas över åtta serier. Robin Ilhammar och Emma Halttunen är utslagna.

Resultat

Livestream

Linus Wirén   15 december 2022 22:07