Nora Johansson trea efter andra spelpasset i Youth World Cup

Efter en tuff start på spelpass 2 så kom Nora Johansson tillbaka med besked i den andra halvan av blocket och klättrade i resultatlistan. Hon fick ihop mest poäng av alla tjejer i den andra spelomgången och är totalt trea med 2382 poäng på 12 serier.
– Det känns skönt att vara trea nu trots en knackig inledning på passet, säger Nora Johansson.

Det blev tuffa förberedelser för Nora Johansson inför det andra spelpasset i Lima. På grund av ett missförstånd så kom inte den buss som Nora skulle åka med från hotellet till bowlinghallen. Från att ha haft väldigt gott om tid i planeringen så kom nu istället Nora till hallen endast 20 minuter innan spelstart.
– Vi skulle egentligen haft mycket tid innan start i hallen så vi hade planerat att snacka gameplan och att Nora skulle äta där på plats. Nu blev det stressigt och hon fick slänga i sig maten vilket gjorde att hon fick ont i magen, berättar Robert Andersson.

Det blev en tung inledning spelmässigt för Nora där hon slog 157 poäng i första serien. Därefter blev det 193 följt av 182 poäng i andra och tredje serien.
– Det blev en jobbig start och det var rätt mycket frustration. Nora började spela med sitt reaktiva klot men bytte snabbt till purple hammer. Men då hade vi inte haft några inspelningsslag med det klotet och det blev tufft att hitta helt rätt till en början. Efter tre serier snackade vi samman om att bland annat stanna i processen och ha handen bakom klotet. Nora har väldigt mycket power och rotation i sina slag och hon är inte så van att det inte blir strike trots att hon träffar fickan. Men jag betonade att det gäller att fortsätta träffa fickan så kommer det ge resultat.

Det gav effekt direkt och i fjärde serien slog Nora Johansson till med 279 poäng. I den femte fick hon ihop 225 för att sedan avsluta med 226 i den sjätte serien. Det gjorde att hon hade högst poäng av alla spelare i det andra passet med 1262 poäng. Hon klättrade till en tredjeplats i kvalet med totalt 2382 poäng på 12 serier.
– Det var gott att det gick så bra i de tre avslutande serierna. Vi ändrade på hur jag skulle släppa bollen och det gav resultat. Det känns skönt att vara trea nu trots en knackig inledning på passet, säger Nora Johansson.

Nur Hazirah Binti Ramli från Malaysia leder tjejernas kval på 2452 poäng. Alla tjejer är redan vidare till torsdagens Round Robin oavsett hur kvalet går. Nora Johansson tycker att det har varit lite av en utmaning att försöka testa olika saker samtidigt som hon vill göra bra resultat.
– Det spelar ju egentligen ingen roll hur det går i kvalet men det är inte kul att spela dåligt. Jag vill gärna ha en god känsla med mig till Round Robin.

Robert Andersson menar att de har en plan inför kommande speldagar och främsta fokus är på torsdagens Round Robin.
– Det viktigaste är att vi har en klar idé över vad vi ska göra när vi kommer till topp 16. Vi ser att det är purple hammer som funkar bäst och det blir en trygghet att veta att det är det klotet som vi ska koncentrera oss på i fortsättningen.

Idag väntar den tredje och avslutande kvalomgången i Lima. Tjejerna börjar spela kl 15.00 (svensk tid) och killarna kl 20.00. Robin Ilhammar leder kvalet inför det sista kvalpasset. De 16 främsta killarna går vidare till torsdagens Round Robin. 

Resultat

Livestream

Scoring

Linus Wirén   23 januari 2024 23:55