Nora Johansson och Jonathan Hallberg vann inbjudningstävlingen i Jönköping

Under lördagen samlades den svenska junior och U21-eliten för inbjudningstävling i Jönköping. 14 serier spelades, där Nora Johansson vann bland tjejerna och Jonathan Hallberg tog hem segern bland killarna.

Svenska Bowlingförbundet bjöd in till tävlingen och 33 spelare var med. När många tävlingar ställts in den senaste tiden så var denna tävling extra viktig inför uttagningen av laget till U21-VM i Helsingborg i juni.

Först spelades sju serier på en lättare profil och efter en paus så väntade 7 serier på en lite svårare profil. På tjejsidan gick det bäst för Nora Johansson som fick ihop 2955 poäng. Tvåa var Hanna Engberg och trea Emma Halttunen. Nora Johansson var nöjd med sin insats.
– Det var jättekul att spela idag och få komma igång igen och tävla mot så bra motstånd. Jag spelade framförallt riktigt bra de första sju serierna. Det känns som jag verkligen visat vad jag går för, säger Nora Johansson.

På killsidan segrade Jonathan Hallberg med 3212 poäng. Tvåa var Loke Johansson Molander och trea Robin Noberg. Jonathan Hallberg var glad över att spelet gick så bra över de fjorton serierna.
– Det var min dag idag och det kändes riktigt bra. Jag spelar rakt och ganska hårt som är gynnsamt på de här profilerna. Det har varit tungt det senaste så det var skönt att det lossnade och det känns som att jag har chansen att få en plats till U21-VM.

Junior- och U21 förbundskaptenen Mattias Melin tar med sig resultaten och tyckte dagen var givande.
– Det är fantastiskt kul att samla alla spelare så här. Det var många som spelade bra och som var taggade. Sedan är det en lång dag med många serier och det var flera som hade lite problem med profilerna. Vi får analysera dagens spel så får vi se vart det slutar, säger Mattias Melin som får medhåll av dam- och herrförbundskaptenen Robert Andersson om att profilerna ställde till för en del spelare.
– Man märkte att några spelare som är vana att spela elitseriespel på svårare profiler hade det tufft att anpassa sig på den lättare profilen. Det var några överraskande resultat där men jag tycker att flera spelare räddar upp sig på den andra profilen. Det var kul att alla inbjudna spelare kom och var med och nu ser vi fram emot nytt läger i mars med spel och fystester på Bosön, säger Robert Andersson. 

Resultat topp 5 tjejer 

1. Nora Johansson, Spader Dam – 2955
2. Hanna Engberg, Team X-Calibur – 2877
3. Emma Halttunen, Spader Dam – 2821
4. Emma Mewén, BK Sture – 2709
5. Elin Bergqvist, BK Mix Eslöv – 2702

Resultat topp 5 killar

1. Jonathan Hallberg, Team Clan BK – 3212
2. Loke Johansson Molander, BK Jösse – 3114
3. Robin Noberg, Sundbybergs IK – 3057
4. Robin Ilhammar, Team Clan BK – 2913
5. Alvin Kvarnström, BK Force – 2898

Linus Wirén   13 februari 2022 13:37