Nora Johansson 8:a efter första spelpasset - “vi testade klot och spellinjer”

Nora Johansson är åtta efter det första spelpasset i Youth World Cup i Lima. Hon fick ihop 1120 poäng över sex serier.
– Jag tycker att jag bowlade bra men jag fick aldrig med mig den sista käglan, trots många fina slag, säger Nora Johansson.

IBF Youth World Cup är igång i Lima, Peru. Tjejerna inledde U21-mästerskapet med det första spelpasset över sex serier under måndagen. Det blev till sist inte så många startande i tjejklassen som arrangören hade planerat för. Topp 16 skulle egentligen gå vidare till steg 2 men nu är det totalt 14 tjejer med i mästerskapet. Arrangören har valt att inte ändra om upplägget i tjejklassen utan de spelar ändå 18 kvalserier över tre dagar. Oavsett hur det går i kvalet så kommer alla att gå vidare till Round Robin på torsdag och där nollställs även poängen.

Vid det första spelpasset så fokuserade Nora Johansson och förbundskapten Robert Andersson på att prova olika saker i spelet som kan vara till nytta senare i mästerskapet. Poängmässigt blev det lite upp och ned för Johansson. Hon inledde med 178 poäng i första serien för att sedan slå 212 och 213 poäng i serie 2 respektive serie 3. Hon låg bra till i resultatlistan inför den sjätte serien men där tappade hon mark efter att ha slagit 150 poäng. Nora Johansson slutade åtta i det första spelpasset och fick totalt ihop 1120 poäng över sex serier.
– Vi testade olika klot och spellinjer så vi brydde oss inte om resultatet utan vill hitta det som funkar bäst till Round Robin och matchspelet. Jag tycker att jag bowlade bra men jag fick aldrig med mig den sista käglan, trots många fina slag, säger Nora Johansson.

Hon menade att det var lite speciellt att ta sig an första spelpasset när alla redan är vidare till nästa steg.
– Det är givetvis tråkigt att resultaten inte har någon betydelse över de 18 serier vi ska spela i kvalet.

Sara Duque, Colombia, är i ledning på 1236 poäng. Imorgon är det tjejerna som får sovmorgon och de spelar eftermiddagspasset med start kl 14.00 Perus tid, vilket blir kl 20.00 för oss hemma i Sverige.
– Imorgon ska vi testa lite andra klot från start, säger Nora Johansson.

Kl 20.00 inledde Robin Ilhammar mästerskapet i killarnas första kvalomgång, serie 1-6.

Resultat

Livestream

Scoring

Linus Wirén   22 januari 2024 20:24