Nicole Layrisse och Kajsa Samuelsson vann SYT-finalerna

Nicole Layrisse vann tjejernas barometerfinal i U23-klassen och Kajsa Samuelsson tog hem U23-finalen i Swedish Youth Tour 2023. 

Under fredagen avgjordes barometerfinalen i Swedish Youth Tour 2023. Finalsteg 1 bestod av 6 serier och därefter väntade matchspel genom Round Robin. Inför Round Robin låg Kajsa Samuelsson, Team X-Calibur, på femte plats i U18-klassen men hon lyfte sig rejält under matchspelet och plockade placering efter placering. Inför den sista utjämningsserien hade hon tagit över förstaplatsen och den behöll hon även när allt var färdigspelat. Samuelsson tog hem U18-klassen på 2576 poäng, 91 poäng före tvåan Elin Bergqvist från Spader Dam.
– Det känns fantastiskt bra. Jag gav aldrig upp och lyckades lägga in en extra växel. Spelet kändes väldigt bra under Round Robin och jag hittade en boll som passade mig fint, säger Kajsa Samuelsson.

Team X-Caliburspelaren dominerade under året i Swedish Youth Tour och toppade även barometern när de fyra deltävlingarna var färdigspelade, vilket gjorde att hon vann en landslagsplats till junior-EM 2024.
– Det var väldigt jämnt och alla var jätteduktiga men det var riktigt skönt att knipa förstaplatsen. Det är en boost för självförtroendet. Nu kommer jag att träna hårt inför junior-EM för att kunna representera Sverige på bästa sätt.

Elissa Mehmet, BK Mix, blev trea i U18-klassen med 2440 poäng.

I U23-klassen blev det hemmaseger genom Nicole Layrisse. Inför Round Robin låg hon på tredje plats, 15 poäng från förstaplatsen. Liksom Kajsa Samuelsson så tog hon över förstaplatsen inför den sista utjämningsserien i Round Robin. Den placeringen behöll hon greppet om och när allt var summerat så kunde hon lyfta segerpokalen i Bowl-o-rama. Layrisse fick ihop 2482 poäng och var 97 poäng före tvåan Evelina Westin, Team Enköping BK. Trea blev Maja Engberg, Team X-Calibur BK.
– Det känns jättebra och väldigt skönt att vinna. Under deltävlingarna i touren räckte det aldrig till någon seger för mig så därför är det extra härligt att kunna ta den idag. Det var nervöst under den sista serien men när jag insåg att jag hade lite marginal så blev jag mer avslappnad, säger Nicole Layrisse.

Nicole Layrisse bytte till AIK BK från Sundbybergs IK inför den här säsongen och menade att det var extra speciellt att vinna på hemmaplan.
– Det är ändå en rätt ny hemmahall för mig men det är väldigt gott att kunna prestera här. Jag har fått en del träning på profilen inför finalen eftersom jag spelat Early Bird-starter i AIK Tournament där det är samma profil. Jag hade även hela familjen bakom som följde mig så det gjorde det också extra härligt att vinna.

Hon tycker att det har varit väldigt givande att spela touren under året.
– Man utmanas på ett sätt som man inte gör hemma. Det är viktigt att testa olika hallar och profiler med varierande svårigheter.

Topp 3 U18 tjejer
1. Kajsa Samuelsson, Team X-Calibur BK - 2576p
2. Elin Bergqvist, Spader Dam - 2485p
3. Elissa Mehmet, BK Mix Eslöv - 2440p

Topp 3 U23 tjejer
1. Nicole Layrisse, AIK BK - 2482p
2. Evelina Westin, Team Enköping BK - 2385p
3. Maja Engberg, Team X-Calibur BK - 2244p

Resultat

Linus Wirén   29 december 2023 21:09