Merci Ladies Open avgörs i helgen - andra deltävlingen i Elit SM-touren

Merci Ladies Open är i full gång och det är den andra deltävlingen i den nystartade Elit SM-touren på damsidan. Team Sweden kör två gemensamma starter i tävlingen och det är extra mycket på spel för flera av dem då laget till damernas EM presenteras på tisdag.

För knappt en månad sedan avgjordes AIK Ladies Tournament som var första deltävlingen i damernas Elit SM-tour. Josefin Hermansson tog hem tävlingen efter seger med endast två poäng mer än Sandra de Neergaard. Till helgen intar de och kollegorna i Team Sweden banorna i Strike & Co i Örebro när den andra deltävlingen i touren avgörs: Merci Ladies Open. Förutom att det är en klassisk tävling och tourtävling så är det något extra som ligger i luften då laguttagningen till EM väntar runt hörnet. På tisdag kl 13.00 presenterar Robert Andersson de sex spelare som får representera Sverige vid damernas EM som spelas i Wittelsheim, Frankrike, den 7-15 juni.

Team Sweden dam spelar två gemensamma starter i tävlingen på lördag, kl 09.00 och 12.00 och några av spelarna kvalar även imorgon. 16 spelare avancerar till finalspelet som genomförs på söndag över fyra steg. I nuläget toppas kvalet av Helena Carlsson, Team X-Calibur BK, på 1322 poäng. Emelie Tiveljung från hemmaklubben BK Merci är tvåa på 1290. Det finns även en HCP-klass i tävlingen samt en klass för 2-mannalag.

För Team Sweden dam fortsätter tävlingsspelet även på måndag då de har en intern uretantävling i Örebro. Det är samma upplägg som de har haft efter både AIK International Tournament och AIK Ladies Tournament.

Mer info om Merci Ladies Open

Resultat Merci Ladies Open

Linus Wirén   07 mars 2024 20:33