Medaljregnet fortsätter i Berlin!

Det svenska medaljregnet fortsatte under fredagen och lördagen i Special Olympics World Games i Berlin. Det var den avslutande singeldistansen som avgjordes och där plockade det svenska laget med sig ytterligare 3 guldmedaljer och en bronsmedalj hem! 

När singeln fick avrunda bowlingen i Berlin, så avrundades också ett fantastiskt och väl genomfört mästerskap av det svenska laget. Lisa Nordström Green och Larry Johansson gestaltade Kung Midas under hela World Games och allt de rörde vid blev till guld, och totalt blev det 6 guld, 1 silver och 1 brons som fick åka med hem till Sverige.
-Det har nog gått lite över förväntan, säger förbundskapten Maria K. Årberg. Vi visste att de kan blixtra till ibland, men att det skulle bli så här bra trodde vi nog inte.

Lisa Nordström Green tog sitt tredje guld under singelspelet på fredagen, och även om Lisa själv tyckte att det blev lite problem och att hon inte spelade riktigt lika bra så blev det ändå en överlägsen seger då Lisa slog fina 594, medan tvåan Kristie Sharp från Nya Zeeland fick ihop 473. Trea blev Rachel Peers från Kanada
-Allt känns väldigt bra! Jag spelade lite sämre under singeldistansen, men lyckades ändå ta guldet villket känns otroligt jäkla skönt, säger Lisa. 

Det var inte bara Lisa som tog guld på fredagen! Även Ulrika Persson fick till det fint och vann sin division och sitt andra guld under World Games! Det var dock på håret för Ulrika, som hade en liten dipp i andra serien som gjorde det hela väldigt spännande. Tack vare bra första och tredjeserie kunde Ulrika bärga hem guldet med knappa 6 poängs marginal. Ulrika slog 514 medan Belgiska Ghinka Van Der Avoort slog 508 och blev tvåa. Japanska Aya Yoshida blev trea på 504.
Coach Mikael Engström fick pusha på Ulrika
-Jag sa till henne inför sista serien att bara tänka på att försöka spela ut bollen som hon gör hemma, så kommer det nog att gå. Och det gjorde det! Men det var spännande in i det sista.

Lisa Nordström Green och Ulrika Persson med sina guldmedaljer i singel

På lördagen var det sedan dags för herrarnas singel, och där blev det ytterligare två medaljer. Larry Johansson plockade likt Lisa hem sin tredje guldmedalj i mästerslaået då han spelade fantastiskt bra och slog 644 över sina tre serier och vann därmed sin division ganska stort. Eddie Engström spelade i samma division som Larry och fick med sig en fin bronspeng hem efter att ha slagit 488. Mellan Larry och Eddie placerade sig Antonio Marquez Morales från Puerto Rico. 

Rebecca Gustafsson var ytterst nära att plocka medalj i sin division, men fick till slut nöja sig med en fjärde plats, endast 22 poäng bakom bronsplatsen. Marcus Mårtensson spelade i mycket jämn division och det var bara 30 poäng ifrån att även han fick med sig medalj, men trots det blev det istället en sjunde plats. 

Larry Johansson och Eddie Engström vid prisutdelningen för singel

På det hela taget så gör Sverige en fantastisk insats och tar alltså med sig totalt 14 medaljer hem, varav hela 11 är guld! Det är svårt att önska sig ett bättre utfall än så och alla inblandade har gjort det fantastiskt
Maria K. Årberg är jättenöjd med arrangemanget och hela mästerskapet
-Vi har haft jätteroligt. Vi har fått med oss arbetare, volontärer och de andra länderna genom att bara ha kul. Vi har haft en frukostsång, där vi sjunker och klappar händerna för att komma igång på morgonen och det har varit populärt. 
-Nu efteråt så är det så mycket spänning som släpper i kroppen efter alla medaljer och allt spel att det nästan känns som att det blivit lite för mycket. Det  har varit helt fantastiskt! Nu ska vi ut och fira lite ikväll, sen är det avslutningsceremoni imorgon och på måndag bär det av hem igen.

Lisa Nordström Green är en mycket nöjd mästare
-Jag tar med mig hem att man måste kunna fortsätta att koncentrera sig trots att det är hög ljudnivå runt om, som det ofta var i hallen. Dessutom var det stor skillnad på att spela 4-5 stycken per bana, det har jag aldrig gjort förut och var en nyttig erfarenhet. Men jag är nöjd med spelet och första gången jag spelar utomlands och så kommer jag hem med ett Hattrick!

Hela Sveriges medaljskörd vid Special Olympics World Games
Christian Holmén   24 juni 2023 16:23