Marvin Semakala från Stockholm Västra IFFF nominerad till Årets Eldsjäl

I snart 15 år har Marvin Semakala drivit bowlingklubben Stockholm Västra IFFF för personer med funktionsvariationer. Nu är han nominerad till Årets Eldsjäl i kategorin inkludering. Här hittar du länk för att rösta på Marvin. 

Utdrag ur artikeln på folkspels hemsida: 

Ett medfött talfel gjorde att Marvin Semakala fick kämpa i unga år. I takt med att han lämnade tonåren kom en insikt om bristen på fritidsaktiviteter för unga och vuxna med olika funktionsvarianter.
– Jag höll på med flera olika idrotter under min uppväxt, innebandy, badminton och bowling och ville dra i gång verksamhet i någon av de sporterna. Då intresset av att få hjälp från de styrande i kommunen tog han tag i saken på egen hand.

Valet föll på oljade banor och tunga klot och landade 2008 i parabowlingklubben Stockholm Västra IFF. Torsdag, fredag, söndag – tre kvällar i veckan erbjuder Marvin bowling i föreningens namn och i Åkeshovshallen.
– Antalet varierar från ett 15-tal upp till närmare 25.

Motivering:
”Det som till stor del präglar en äkta eldsjäl är förmågan att aldrig ge upp, att alltid ge lite mer än alla andra. Den egenskapen använde Marvin Semakala till att även ge tjejer och killar med funktionshinder den fritid alla ha rätt till.”

Röstningen är öppen till och med den 30 april kl 15.00. Vinnarna presenteras på Årets Eldsjäls Galakväll den 15 maj, Cirkus Stockholm. 

Här kan du rösta på Marvin samt läsa hela artikeln om honom på folkspels hemsida

Mer om Årets eldsjäl kategori inkludering 

 

Linus Wirén   07 februari 2023 10:34