Martin Larsen tar EM-silver - Sverige gör sitt nästa bästa EM någonsin

Martin Larsen tar EM-silver i Masters. Han förlorade mot Joonas Jähi från Finland i finalen i två raka serier. Medaljen är Martin Larsens 19:e i EM-sammanhang och Sverige gör sitt näst bästa Europamästerskap genom tiderna.

Jonas Jähi blev för tuff att rå på i finalen för Martin Larsen. Första serien vann Jähi med 235-193 och andra slutade 268-193.
– Jonas bowlade fantastiskt bra så det är bara att lyfta på hatten. Det var inte så mycket att göra och jag tycker att jag bowlade rätt okej men fick inte loss den sista käglan, säger Larsen.

Team Pergamon-spelaren tar sin fjärde raka EM-medalj i Masters och är nöjd med insatsen.
– Det är bra att ta silver och jag kunde inte begära så mycket mer, säger Larsen och fortsätter:
– Jag har haft en del bekymmer de senaste åren med bland annat ett par olyckor. Jag är extremt tacksam att jag har haft möjligheten kunna komma tillbaka och det är kul att prestera.

Sverige gör sitt näst bästa Europamästerskap på herrsidan någonsin och tar åtta medaljer. Endast EM:et 1993 är bättre där Sverige vann 11 medaljer.
– Vi har gjort det jättebra. Det kunde dock varit ännu bättre då vi hade fler chanser men det är ändå fantastiskt att vi tagit så många medaljer. Vi har en bra bredd och en hög högstanivå och visar att vi är bäst i Europa, säger Larsen.

Sverige blir även bästa nation på mästerskapet som var målsättningen inför och förbundskapten Patrick Backe berömmer sitt lag.
– Det är helt otroligt att vi tar så många medaljer och ändå hade vi stolpe ut vid några tillfällen där vi kunde haft ännu ädlare medaljer. Grabbarna har gjort det fantastiskt bra och det är en väldigt fin gemenskap i laget.

Sveriges medaljer i EM:
Singel: Guld Markus Jansson,
Dubbel: Guld - James Blomgren och Jesper Svensson
3-manna, Silver - Pontus Andersson, Markus Jansson, William Svensson
3-manna: Brons, James Blomgren, Jesper Svensson, Martin Larsen
5-manna: Brons, Pontus Andersson, James Blomgren, Markus Jansson, Martin Larsen, Jesper Svensson, William Svensson.
All Event: Guld, Jesper Svensson
Masters: Silver, Martin Larsen
Master: Brons, Jesper Svensson

Resultat

Linus Wirén   10 juni 2022 19:43