Martin Larsen om USBC: “Stundtals mitt bästa spel på länge”

Martin Larsen åkte ut under lördagens matchspel i USBC Masters efter förlust mot Brent Boho och EJ Tackett. Totalt blev Larsen topp 12 i majortävlingen.
– Det är surt när man kommit såpass långt men jag är ändå nöjd med tävlingen.

Martin Larsen gjorde en fin insats under USBC Masters i Las Vegas. Efter tre segrar i matchspelet så blev Brent Boho för svår under lördagen. Boho vann med 643–585 över totalt tre serier. Därefter fick Larsen en ny chans på förlorarsidan där EJ Tackett väntade. Men Larsen fick inte till spelet lika bra som tidigare dagar och Tackett slog ut Larsen efter seger med 627-604.
– Man får inte så himla många chanser i en majortävling. Det kändes som att jag på pappret hade en rätt bra väg fram till en stegfinal så det känns lite surt att det inte gick vägen, säger Martin Larsen som upplevde att banorna var annorlunda jämfört med dagarna innan.
– Banorna kändes svårare under lördagen än tidigare. Jag hittade ingen marginal i spelet och jag behövde slå helt perfekt för att få strike.
Han tycker ändå att tävlingen var ett steg i rätt riktning för honom.
– Stundtals är det mitt bästa spel på länge. Efter åren med olyckor så har jag tvekat lite om jag verkligen har spelet för att fortsätta på den här nivån. Så det är skönt att känna att jag fortfarande har det i mig. Om någon hade sagt inför att jag skulle komma 14:e i World Series och nu runt topp tio i USBC Masters så hade jag absolut tagit det.

Martin Larsen har en fin historik i USBC Masters där han har varit i stegfinal två gånger tidigare och han tycker att matchspelformen passar honom bra.
– Jag har ett gott självförtroende i denna tävling. Min spelstil är att jag är bra på många olika grejer istället för superbra på en sak. Det ska mycket till för att jag ska vara helt bortspelad i ett matchspel.

Amerikanen Anthony Simonsen vann USBC Masters. Simonsen som är från Las Vegas besegrade Norm Duke i söndagens final med 221-216.

Sex svenskar var med i tävlingen och Martin Larsen tycker att de har gjort bra ifrån sig.
– Vi visar att vi är flera som kan vara med och slåss här borta. Ska man ta de extra stegen krävs det att man spelar mot de bästa. Det är kul att Svenska Bowlingförbundet satsar och att Robban (Andersson) varit på plats och att man kan bolla med honom. I kvalet var Kalle (Wahlgren) och jag på samma bana. Då kunde vi hjälpas åt att skapa en uppfattning om banan. Ju fler man har i sitt team som kan hjälpa en desto lättare är det att undvika djupare fallgropar.

Idag åker Martin Larsen hem till Sverige igen och är laddad för att spela klart Elitserien och inför ett stundande SM-slutspel med Team Pergamon.
– Jag ser fram emot SM-slutspelet. Det är vår höjdpunkt i Sverige och vi har blivit blåsta på den konfekten ett par år så det ska bli jättekul.

På onsdag tas även truppen ut till EM i Helsingfors som spelas 31 maj-11 juni och det skulle betyda mycket för Larsen att spela mästerskapet.
– Det är fantastiskt kul att spela i landslaget. Det blev inget spel för mig i VM i höstas så jag hoppas att blir ett EM i Finland.

Linus Wirén   04 april 2022 14:07