Markus Jansson vinner singelkvalet - klar för semifinal

Markus Jansson storspelade i den avslutande singelstarten och har säkrat en EM-medalj. På söndag väntar Tomas Käykhö i semifinal.

Jansson vann singelkvalet övertygande med 1486 poäng och är klar för semifinal. 
– Det känns helt fantastiskt. Jag bowlade väldigt bra, strikespelet fungerade fint och jag behövde aldrig byta boll, säger Markus Jansson.

Tvåa blev Jaroslav Lorenc, Tjeckien med 1423 poäng. James Blomgren blev sjua i squad 3 och totalt 12:a i kvalet. Jesper Svensson missade precis slutspelet och blir femma med 1387 poäng. 

Markus får möta Tomas Käyhkö från Finland i semifinal på söndag. Slutspelet avgörs över en serie. 
– Jag har lika bra chans som alla andra. Det gäller att hålla nerverna i styr och det känns inte som någon omöjlighet att kunna gå hela vägen, säger Jansson. 

Imorgon börjar dubbelkvalet och förbundskapten Patrick Backe har spikat spelparen. Kl 10.00 (svensk tid) får Pontus Andersson och William Svensson inleda kvalet. Därefter blir det ett vänsterhänt dubbelpar när James Blomgren och Jesper Svensson får spela tillsammans med start kl 14.45. På söndag spelar Markus Jansson och Martin Larsen i tredje kvalgruppen kl 10.00 och Jansson får värma upp med dubbelspel inför singelsemifinalen. 

Resultat

Linus Wirén   03 juni 2022 22:30