Markus Jansson utslagen ur USBC Masters i fredags - två matcher från stegfinal

Markus Jansson stod för en riktigt stark insats i USBC Masters. Under fredagen vann han två matcher ytterligare i matchsspelet på förlorarsidan innan det tog stopp mot Jason Belmonte.
– Markus får det svåra i spelet att se så enkelt ut, säger Magnus Johnson som följde USBC Masters hemifrån.

I fredagens första match på förlorarsidan segrade Jansson över Nate Purches med 722-557. Han fortsatte sedan att ånga på och vann en jämn och spännande match över Jake Peters med 660-653. Därefter väntade ingen mindre än Jason Belmonte. Australiensaren besegrade Markus Jansson med 738-676 och därmed tog Janssons resa i USBC Masters slut för den här gången. Jansson gjorde en storslagen insats i Suncoast Bowling Center i Las Vegas. Först kvalseger och i matchspelet var han endast två vinster från att nå stegfinalen för topp 5.

Magnus Johnson följde Markus Janssons framfart i majortävlingen hemifrån.
– Markus gjorde en fantastisk prestation när han vann kvalet. Det är i stort sett den enda tävlingen man inte får någon fördel av att vinna kvalet. Trots att han var en massa poäng före de som var precis innanför cuten så är det från scratch för alla i matchspelet, säger Johnson som fortsätter att berömma Markus Janssons spel.
– Jag är inte överraskad av Markus insats i USBC Masters sett till hans kapacitet. Jag har följt Markus sedan han var junior och han har en överväxel i sitt spel. Han får det svåra i spelet att se så enkelt ut och går bara upp och slår slagen. Markus är klar med alla förberedelser när det är hans tur och det är liksom pang på rödbetan.

14 svenska spelare var totalt med i USBC Masters.
– Det är toppen att så många svenskar tar chansen på touren och det är väldigt lärorikt, säger Johnson.

Jason Belmonte tog sedan de segrar som krävdes för att avancera till stegfinalen. Följande fem spelare gör upp om majortiteln i stegfinalen som avgörs 19.30 ikväll (svensk tid):

1. DeRonn Booker
2. Patrick Dombrowski
3. Jason Belmonte
4. Sam Cooley
5. Richard Teece

Mer info och resultat

Linus Wirén   31 mars 2024 16:48