Markus Jansson toppar kvalet i SLLM

Efter tre genomförda kvaldagar av Storm Lucky Larsen Masters är Markus Jansson i nuläget i ledning. Han slog till med höga 1480 poäng i fredags. Tvåa är John Faragalla, Singapore, med 1415 poäng. Kvalet rullar vidare idag kl 18.00.

Redan i tävlingens andra start fick Markus Jansson ihop 1480 poäng över 6 serier. I den femte serien slog han till med tävlingens första och hittills enda trehundring. Pergamon-spelaren leder kvalet med 65 poäng mer än tvåan John Faragalla, Singapore.
– Markus brukar spela väldigt bra på långoljat och gjorde en oerhört stark insats i fredags, säger förbundskapten Robert Andersson som följde helgens spel.

Flera PBA-proffs har klivit in i tävlingen och söndagens sista start vanns av AJ Johnson som är totalt trea i kvalet på 1393 poäng. Andrew Anderson blev tvåa i samma start och är totalt fyra med 1387 poäng. Jesper Svensson är näst bäste svensk med en sjätteplats på 1365 poäng och därefter kommer Robin Noberg på plats sju.

Team Sweden hade två gemensamma starter under helgen där även spelarna i utvecklingsgruppen samt flera landslagsaktuella juniorer kom till start.
– En fin helg och allt kring tävlingen har flutit på väldigt bra. Det är dock lite olika hur resultatet blir när man har många starka spelare i samma start. Ibland blir det jättebra men denna denna gång märkte vi att profilen höll lite sämre för spelarna med många varv och mycket skruv, säger Robert Andersson och fortsätter:
– Men jag är nöjd med att det är en svårare profil i tävlingen. Det är jättebra att våra juniorer får känna på det. Jag har varnat dem för att de kommer att stöta på tuffare profiler än vad de är vana att spela på och vid sommarens läger i Eskilstuna tränade vi just på de bitarna.

Utöver Markus Janssons höga poäng så lyfter Andersson några till svenska insatser lite extra.
– Jesper spelade bra och sedan har bland annat Robin Noberg, William Svensson, William Berggren stuckit ut med fint spel.

Martin Larsen, sportsligt ansvarig för SLLM:
– Vi är supernöjda med första helgen. Det har i stort sett varit fulla starter, bara någon enstaka ströplats över. Det är kul att det även är bra tryck på kvalstarterna nu i början av veckan. 

56 spelare går till söndagens finalspel. Topp 26 avancerar direkt till finalsteg 2. De som placerar sig mellan 27-44 går till finalsteg 1. Sedan finns det 12 extraplatser för spelare som inte redan placerat sig inom topp 44, inom följande kategorier.

– De fyra med högst resultat i Early Bird-starterna som inte redan kommit innanför cutten.

– Topp 2 spelare född 1973 eller tidigare

– Topp 2 U-21-spelare

– Topp 2 damer

– Spelaren som slår högst i serie 5.

– Spelaren som slår högst i serie 6.

Finalspelet består av fyra steg, därefter går de fyra bästa till semifinal över en serie. Segrarna i respektive match ställs mot varandra i finalen över en serie.

Resultat

Livestream

Linus Wirén   04 september 2023 17:46