Markus Jansson Europamästare i singel - tar Sveriges andra guld för dagen

Markus Jansson vinner EM-guld i singel. Han följde upp James Blomgren och Jesper Svenssons dubbelseger med att ta Sveriges andra guld för dagen.
– Det känns helt underbart, säger Markus Jansson.

Det blev en guldglimrande söndag i Helsingfors för Sverige. Knappt en timma efter James Blomgren och Jesper Svenssons dubbelguld så blev Markus Jansson Europamästare i singel. Han stod för ett riktigt starkt spel i finalen med nio strikes i följd och kunde besegra Jaroslav Lorenc från Tjeckien med 279-192. Det är Markus Janssons första EM-guld på seniornivå.
– Det var lite mer nervöst inför men jag fick lite tips från Jesper (Svensson) att bara gå ut och gilla läget och att Lorenc säkert är lika nervös som jag. Det flöt på fint och jag spelade väldigt bra, säger Jansson som menar att det var sporrande att se Blomgren och Svensson ta hem dubbeln.
– Jag blev lite extra taggad på att vi skulle kunna ta dubbla guld samma dag. Det är helt otroligt, säger Markus Jansson.

Förbundskapten Patrick Backe var väldigt glad efter de båda gulden.
– Det är en magisk start. Två guld är en jackpot och även på sättet som de vinner. De alla tre spelar fantastiskt bra i finalerna och tar hem det med råge.

Det blir till att snabbt ladda om för guldmedaljörerna då kvalet i tremanna drar igång under måndagen. Patrick Backe har tagit ut de två lagen och i squad 1 kl 10.00 inleder James Blomgren, Jesper Svensson och Martin Larsen. I squad 2 kl 13.45 spelar Pontus Andersson, Markus Jansson och William Svensson.
– Vi går vidare med en riktigt bra känsla. Vi får njuta en stund av gulden sedan är det på det igen imorgon.Vi har sett att bland annat finnarna är riktigt starka och nu kommer vi bli ännu mer jagade. Men ju fler spelare vi har igång samtidigt ju mer ökar våra chanser, säger Patrick Backe.

Topp 3 singel:
1. Markus Jansson, Sverige
2. Jaroslav Lorenc, Tjeckien
3. Tomas Käyhkö, Finland
3. Niko Oksanen, Finland

Resultat

Linus Wirén   06 juni 2022 00:04