Marcus Pettersson och Robin Noberg vann Swedish Youth Tour Säffle

I helgen genomfördes den tredje deltävlingen av Swedish Youth Tour i Säffle. Marcus Pettersson, Sundbybergs IK tog hem U23-klassen och i U18 segrade Robin Noberg från Stureby BK.

Årets nya ungdomstour var framme vid den tredje deltävlingen i helgen som spelades i Säffle. Under fredagen och lördagen genomfördes kval i de två klasserna och under söndagen var det dags för finalspel. I U18-klassen avancerade 16 spelare till finalspel och det var Robin Noberg som drog det längsta strået i tävlingen. Den fyrfaldiga medaljören från JEM i september tog hem finalen efter seger med 4-0 över Christoffer Ivarsson från Team Mariestad BK. Tredjepris-matchen vann Robin Jacobsson, BK 64, med 4-1 över Zackarias Lindqvist, Team Pergamon BC. Bästa dam blev Kajsa Samuelsson från Team Mariestad BK.

I U23-klassen fanns det åtta platser i slutspelet och det var Marcus Pettersson som gick hela vägen och vann. I finalen besegrade han Elliot Moulin, Team Baltzar BC med 4-1. Timmy Carlsson, Örgryte IS BF vann matchen om tredjepris med 4-3 över Alvin Kvarnström, AIK BK. Bästa dam blev Ida Martini från Team X-Calibur BK.

Tim Davidsson som är ansvarig för Swedish Youth Tour hos Svenska Bowlingförbundet var nöjd med helgen.
– Det var fint spel på många spelare och flera höga slagningar samt ett bra uppförande vid banorna, säger Tim Davidsson och fortsätter:
– Det var en härlig atmosfär i hallen och en god gemenskap bland spelare och föräldrar. Det blev som en trevlig mötesplats.

En deltävling återstår av årets tour som genomförs i slutet av december i Jönköping. I samband med deltävlingen spelas även barometerfinalen. I nuläget leds barometern i U18 av Kevin Melin och Kajsa Samuelsson. I U23 toppar Elliot Moulin och Nora Johansson. Anmälan till sista deltävlingen öppnar i mitten av november.


Pristagarna i Säffle

Resultat Säffle

Resultat barometer

Kolla in FB-sidan för Swedish Youth Tour här. 

Linus Wirén   07 november 2022 09:27