Magnus Johnson: Tre guld och tre silver är fantastiskt

Krönika av Magnus Johnson som summerar Sveriges fina framgångar i EM.

Så var årets herr-EM över och resultatet är med Vanhedens ord, lysande! Tre guld och tre silver är fantastiskt och många av de andra länderna kände det nog som att de fick spela om bronsmedaljer i första hand. James Blomgrens framgångar har väl knappast undgått någon och fast man vet hur bra han är kan man ändå inte undgå att bländas av hans kapacitet gång efter gång.

Man kunde ju tro att sista dagens Mastersspel skulle bli en ytterligare uppvisning av svenskarna men med fler än ett facit i hand så är jag inte så överraskad. Så har skett tidigare upprepade gånger när Sverige har vunnit guld i VM eller EM. Skälet ligger helt enkelt i att efter en sådan urladdning, framför allt psykiskt, så är det inte lätt att mindre än ett halvt dygn återvända till hallen med samma skärpa. James vann sin första match och resten av våra spelare åkte ut direkt men i de flesta fall var motståndarna på tårna direkt. Man ska ha i åtanke att för att ta 24:e och sista platsen till Masters krävdes 225 i snitt så man kunde inte komma undan med mindre än att man hittade ett bra spel illa kvickt.
Men även om det var knapert med svenskar när medaljspelet skulle avgöras var det onekligen en ordentlig "touch" of Sweden likväl, för vann gjorde holländaren Jord van Weeren (825/3) som till vardags spelar ligan för Göta och silvret gick till Litauens Laurynas Narusis (759/3) som hade svenske coachen Peter Ljung bakom banorna!

Alltså, ett mycket lyckat EM där Sverige blir bästa nation och återigen visar vilka som är klart bäst. Jag har en känsla av att det stundande VM:et kommer att kallas "VM:et där dom bästa inte var med".
Laget vi har nu är enastående och tidigare har det kunnat bli ett vakuum om någon eller några spelare känner att dom gjort sitt i landslaget men som det är nu så har vi så otroligt många unga spelare som är så gott som färdiga storspelare så skulle det vara så att någon faller ifrån så finns det ordentligt laddat med hungriga pretendenter. Svensk bowling mår alldeles utmärkt!

Magnus Johnson

19 juni 2023 17:50