Många landslagsspelare vid första kvalstarten i Elit-SM - Cajsa Wegner och Jesper Svensson i ledning

I söndags spelades den första starten i årets Elit-SM i Jönköping. Stora delar av Team Sweden dam och herr var på plats. Cajsa Wegner och Jesper Svensson var poängbäst och leder tävlingen.

Det var en extrastart i kvalet till Elit-SM som spelades i RC Bowl under söndagen för att fler landslagsspelare skulle ha möjlighet att spela kvalet i tävlingen. Det är ett späckat schema framöver med bland annat EM för herrarna i början av juni. Åtta serier genomfördes och på herrsidan var det jämnt. Jesper Svensson, Team Pergamon, vann första kvalstarten med 1868 vilket var en poäng mer än tvåan Teodor Samuelsson, BK Örnen. Trea blev Kevin Lindbladh från Team Clan på 1822 poäng. 

Jesper Svensson var nöjd över att vara poängbäst.
– Det var ett ganska namnkunnigt startfält så det känns bra och var en fin värdemätare. Jag gjorde lite väl många enkla misstag men strikade desto mer när jag väl var rätt på det och det gjorde att det gick vägen. Det var många vänsterspelare och det var kul att det blev en lite annan nedbrytning av banan. Jag fick gräva långt ned i arkivet för att hitta lösningar och få bollen att gå igenom fickan.

De elva bästa i dam- och herrklassen kvalificerar sig till finalspelet i Linköping 29-30 juni under SM-veckan plus de regerande mästarna.
– Förhoppningsvis räcker det till finalen i Linköping under SM-veckan. Det är kul att spela under SM-veckan och alla chanser vi har att nå ut till gemene man får vi vara varsamma med, säger Svensson.

Kevin Lindbladh, Jesper Svensson, Teodor Samuelsson

Teodor Samuelsson från BK Örnen menade att andraplatsen är det största för honom hittills.
– Jag kände lite press i början när så många duktiga bowlare är med. Det var lite speciellt att spela mot flera förebilder. Jag hade en gameplan och det känns jätteskönt att den gick vägen. Det här resultatet slår det jag gjort tidigare. Jag får åka hem och smälta detta och förhoppningsvis ladda för SM-veckan.

Cajsa Wegner, BK Femtionian var poängbäst i damklassen med 1746 och hon var lättad över att spelet gick så bra efter en tuff träningsperiod det senaste.
– Efter tävlingen i Söderköping tappade jag spelet och jag har kämpat med tekniken och lagt ned många träningstimmar i bowlinghallen. Det har varit lite stressigt men nu kan jag börja lugna ned mig. Det blir en fullspäckad sommar med tävlingar så det är skönt att det går åt rätt håll.

Anneli Blomqvist, Cajsa Wegner, Victoria Johansson

Tvåa var Victoria Johansson, Team X-Calibur, med 1738 och trea Anneli Blomqvist, B-K Eva, med 1680. Victoria Johansson tyckte att det var en stabil insats.
– Det var lite klurigt att komma rätt i spelet i början men sedan flöt det på bra. Kul att vi var så många Team Sweden-spelare som samlades och att det var en del publik på läktaren, säger Johansson som laddar för SM-slutspelet med Team X-Calibur helgen 20-22 maj i Nyköping.
– Det är den roligaste helgen på året. Det var längesen senast på grund av pandemin så det ska bli riktigt kul att få uppleva den härliga stämningen igen. Det är inget som slår det.

Kommande helger för Elit SM-kvalet:
28-29 maj
4-5 juni
11-12 juni

Resultat

Linus Wirén   11 maj 2022 23:23