Lyckat TSYA-läger i Hörby

Team Sweden Youth Academy hade årets första läger i helgen i Hörby. Det bjöds på tre fullmatade dagar med träning, teori och teambuilding. Landslagsstjärnan Sandra de Neergaard besökte även lägret och berättade om sin bowlingresa.
– Det var en jättebra lägerhelg, säger Amanda Andersson, ledare i TSYA.

19 spelare togs ut till Team Sweden Youth Academy 2024 och i helgen samlades de i Hörby för årets första träningsläger. Sju träningspass genomfördes under helgen samt teorigenomgångar.
– Det är en målmedveten grupp och alla spelare jobbade på väldigt bra. Vi genomförde bland annat speltekniska tester som vi kommer att följa upp vid det sista lägret i höst. Vi lade en hel del fokus på att komma ihop som grupp där vi körde teambuilding och diskuterade kring förutsättningar och förväntningar på årets läger, säger Amanda Andersson som är ledare för TSYA tillsammans med Mattias Melin och Pontus Svensson.

Under lördagsförmiddagen gästade landslagsspelaren Sandra de Neergaard lägret. Hon höll i ett fyspass och träningsövningar på banan samt föreläste om sin bowlingresa.
– Det var väldigt inspirerande att höra om hennes väg från att vara juniorspelare till att ta mästerskapsmedaljer som senior och vilka bitar som varit extra viktiga för att kunna nå så långt. Sandra har upplevt det mesta inom bowlingen och vi är väldigt glada att landslagsspelare vill vara med på våra träningsläger, säger Amanda Andersson.

Nästa TSYA-läger hålls den 31 maj-2 juni i Eklunds Bowling i Upplands Väsby.
– Fram till nästa läger ska alla spelare föra träningsdagbok och fylla i varje pass de gör. Det kan vara bowling, fys eller mental träning. Det är väldigt kul att vi är igång nu. Vi ser fram emot att få jobba med ungdomarna under året och det ska bli spännande att följa deras utveckling.

Linus Wirén   24 april 2024 18:15