Linus Wirén ny kommunikationsansvarig

Svenska Bowlingförbundet har fått en ny kommunikationsansvarig: 28-årige Linus Wirén från Borås tar över efter Markus Hegnelius som har valt att gå vidare mot nya utmaningar.
- Jag hoppas kunna vara med och lyfta bowlingen, säger Linus Wirén.

En 28-årig idrottsintresserad lång-löpare med en journalistutbildning och erfarenhet som, bland annat, general för Friidrotts-SM: det är Svenska Bowlingförbudnets nya kommunikationsansvarige: Linus Wirén.
- Jag hoppas kunna vara med och lyfta bowlingen och göra att fler får upp ögonen för det. Få fler att börja spela, nå ut till media när det görs fina resultat. Det är en spännande utmaning att nå ut, dels med elitframgångar, men även bredden, och att det är en sport för alla åldrar, någonting som jag tycker är spännande, säger han.

Även om den svenske mästaren på 100 km landsvägslöpning från 2018, bland annat, ha tävlat i idrotter som tennis, handboll och fotboll är sporten bowling ny för den journalistutbildade Borås-bon.
- Bowling har jag gjort som nöjesbowling, det blir en spännande utmaning att sätta sig in i en ny sport, säger han.
- Det är mycket nytt med regler och olika spelformer och att man ska komma in i det och skapa nya kontakter, men det ser jag som en spännande och inspirerande utmaning. Att få se allt gott som klubbarna gör och se på tävlingar hur det verkligen fungerar. Det är en sport som många med mig har spelat lite grann, säger han.

Sedan slutet på förra året har han börjat följa bowlingen.
- Nu har jag försökt sätta mig in i det här, sedan det blev klart att jag fick jobbet, jag har försökt hänga med på VM och i sociala medier. Det var kul att se att det gick så bra på VM, 7 medaljer, och ett par VM-guld, och att det nådde ut till riksmedia: att man fick läsa om bowling i Aftonbladet, Expressen och SVT, säger han och ser fram emot att bli en del av bowlingfamiljen:
- Det finns många nivåer i det, seriespelet, seniortouren och så vidare, det finns verkligen någonting för de flesta. Det verkar vara en god gemenskap, socialt, det är mycket mer än att slå strike, spärr och tävla. Det tycker jag tilltalar, att man har en god gemenskap, säger Linus Wirén.

Generalsekreterare Peter Hodor ser fram emot att jobba med Linus Wirén.
- Det känns väldigt bra att vi har fått klart med Linus och jag tror han kommer att tillföra många nya perspektiv till vår organisation. Vi befinner oss i ett skede där vi utvecklar hur vi arbetar med vår kommunikation och där passar Linus erfarenheter väldigt bra

Svenska Bowlingförbundets nya kommunikationsansvarige Linus Wirén hoppas att många kommer att hjälpa honom med tips.
- De får jättegärna höra av sig till mig om vad vi ska lyfta, och med feedback, och resultat. Det är bara att höra av sig till mig om det är någonting. Jag ser fram emot att få träffa många i bowlingsverige, säger han.

Linus Wirén   19 januari 2022 16:36