Landslagsherrarna redo för EM efter trevlig lägerhelg

Herrlandslaget hade i helgen träningsläger i Helsingborg och Höganäs inför EM.
– Det var en trevlig helg och kul att träffa alla, säger William Svensson.

De samlades på fredagskvällen och första bowlingpasset var på lördagen i Olympia Bowling i Helsingborg där de främst fokuserade på distanserna femmanna, tremanna och tvåmanna.
– Det är inte så ofta man spelar femmanna och det är speciellt när man bara slår var femte ruta. Bra att vi tränade på det så att vi är förberedda på det, säger Svensson som vann EM-guld i masters och i lag vid det senaste Europamästerskapet som spelades 2019. Han tyckte det var givande att jobba ihop laget inför EM.
– Det är viktigt att samlas och bowla tillsammans. Annars möts vi oftast i ligaspel eller på individuella tävlingar. Det känns som att hela laget är i god form,

Vid sidan av bowlingen summerade laget VM 2021, hade samtal med mentale coachen Terje Lien och teambuildingövningar.
– Med Terje gick vi igenom vad vi kan bära med oss från VM men att vi även får vara förberedda på att allt kanske inte flyter på lika bra denna gång och att vara i nuet hela tiden. Vi hade också uppe en diskussion kring helgens slutspel då många av oss är rivaler och spelar i fyra olika lag, men att det som sker där inte ska få påverka gruppen på något sätt till EM, säger Svensson.

Martin Larsen under träningspasset i Helsingborg. 

På lördagskvällen hade de trekamp hos förbundskapten Patrick Backe och på söndagen tränade de i Höganäs bowlinghall. Patrick Backe var nöjd med lägret.
– Det var fantastiskt att träffa alla spelare igen och den fina dynamiken i laget finns kvar sedan VM. Men nu är det ett nytt mästerskap och det kommer inte bli någon dans på rosor. Vi kommer vara ett jagat lag efter ett exceptionellt bra VM. Vi kan inte påverka vad andra gör men vi har ett väldigt starkt lag och det såg bra ut på alla händer under lägret. Det är svårt att skapa den maximala pressen i träningsspel men det får de flesta till helgens slutspel, säger Backe.

Patrick Backe

Linus Wirén   17 maj 2022 18:18