Kim Bolleby vinnare i San Marino Open!

För andra Europatourtävlingen i rad så blev det svensk seger! I Tillburg för 3 veckor sen så blev Kim Bolleby tvåa. I San Marino Open visade han att formen håller i sig. Kim vann både kvalet och finalen i stor stil med toppenresultat rakt igenom!

Kim Bolleby storspelade rakt igenom hela tävlingen i 17:e upplagan av Storm San Marino Open. Han vann först kvalet med hela 1539 över de sex kvalserierna. Det innebar att Kim fick stå över de två första stegen i finalspelet, som avgjordes i 4 steg. När det var dags där, så var även Alvin Kvarnström och Kevin Melin kvar i tävlingen
-Det har känts helt ok, säger Kim Bolleby. Jag har gjort 4-5 greppändringar senaste månaden och inte riktigt hittat vad jag letar efter än, men det närmar sig!

Steg 3 i finalspelet avgjordes med ytterligare 6 serier, där topp 4 skulle gå vidare till finalsteg 4. Även här fortsatte Kim Bolleby att dominera. Sämsta serie på 236 och 1494 totalt gjorde att han hade nästan 100 poäng marginal ner till 5:e platsen. För Alvin Kvarnström och Kevin Melin räckte det inte riktigt hela vägen. Alvin fick nöja sig med en 9:e plats och Kevin landade till slut på en 17:e plats.

I sista finalsteget var det sedan dags för karusell. De fyra som tagit sig vidare till finalen spelade först en serie där lägsta resultat fick lämna. De tre som var kvar tog sedan med sig resultatet till nästa serie där lägst resultat efter två serier fick lämna och likadant i tredje och sista serien.

I första serien slog Kim till med 269 och tog ledningen direkt. Däremot tog det stopp för Italienaren Antonino Fiorentino som slog 201. I nästa serie blev det en riktig strikefest. Kim Bolleby slog 258, vilket även Essi Pakarinen från Finland gjorde. De båda fick dock se sig slagna av tjecken Lukas Jelinek som sånär slog en perfekt serie med sina 288. Kim fortfarande i ledningen med 527, tätt följd av Lukas med 523. Essi Pakarinen fick lämna med sina 474. Hon blev därmed trea och bästa dam i tävlingen.

Det var alltså ruskigt jämnt när det var dags för sista serien och det kändes som att det var upplagt för mer strike och en jämn match, men riktigt så blev det inte. Både Kim och Lukas började med strike, men sen började det gå troll i spelet lite grann, framför allt för Lukas. Tjecken lämnade käglor kvar i både andra och tredje rutan, vilket Kim tog till vara på med att täcka upp och dra ifrån. Till slut slog svensken 211 mot Jelineks 181 och Kim Bolleby kunde titulera sig vinnare med 738. Lukas Jelinek alltså tvåa med 704.
-Efter att jag kom hem från USA så slutade jag aldrig träna, säger Kim Bolleby. Jag har kontakt med en amerikansk coach varje vecka och vi har jobbat på lite tajmingdetaljer. 
-Det här är en bekräftelse på att de nya teknikdelarna fungerar och det känns bra!

251 i snitt över 15 serier, det var vad Kim Bolleby lyckades med i San Marino. Det är väl vad man får kalla en värdig mästare. Nora Johansson blev för andra tävlingen i rad bästa svenska dam då hon hamnade på 21:a plats.

Samtliga resultat

Christian Holmén   16 juli 2023 19:50