Kim Bolleby vann Sofia International

Kim Bolleby vann igår Sofia International i Bulgarien. I finalen besegrade han Maxime Dubois från Frankrike. William Svensson kom på fjärde plats.
– Det känns oerhört skönt att vinna, säger Kim Bolleby.

Kim Bolleby hade ingen optimal uppladdning inför Sofia International. På grund av jobb så kunde Bolleby flyga till Sofia först på lördag morgon. Flyget blev försenat och Bolleby missade den planerade kvalstarten vid kl 13.00. Han fick istället ta sikte på kvalet kl 17.00 och kvalade där in till söndagens finalspel.
– Eftersom förutsättningar blev som det blev så tog jag det lite mer lättsamt. Men jag lyckades ta mig igenom alla finalsteg och allt flöt min väg, säger Kim Bolleby.

Han var etta i både finalsteg tre och fyra och avancerade vidare till den avgörande stegfinalen. William Svensson gjorde också en fin tävling och ställdes mot Maxime Dubois i den första matchen i stegfinalen. Där blev Maxime Dubois för tuff som vann med 256-237 och Svensson slutade fyra. Dubois besegrade sedan Alexandru Arbanas, Rumänien, i semifinalen innan Bolleby väntade i finalen. Där var Bolleby starkast och vann med 258-227.
– Det har varit många andraplatser under säsongen så det känns väldigt skönt att knyta ihop det och vinna denna gång. Det här är min största titel i år, säger Bolleby.

Carl Eklund kom på nionde plats och åkte ut i finalsteg 4. Jonathan Hallberg gick till finalsteg 3.

Resultat

Linus Wirén   31 oktober 2022 14:12