Kim Bolleby topp 8 i Odense International

Igår avgjordes Odense International. Kim Bolleby hade länge chansen att försvara titeln från förra året men slutade till sist topp 8 i Europatourtävlingen. Anna Andersson blev näst bästa svenska spelare på en nionde plats.

I kvalet i Odense var det Carl Eklund som gick i bräschen och han vann det på 1348 poäng och avancerade direkt till finalsteg 3 för topp 16. Det gjorde även Nora Johansson som slutade femma i kvalet. Men i steg 3 nådde varken dem, Rasmus Edvall eller Anna Andersson topp 8 och vidare avancemang. Närmast var Anna Andersson som slutade på nionde plats i steg 3 med 786 poäng, 15 poäng ifrån Dan Östergaard-Poulsen som blev åtta. Den enda svenska spelaren som avancerade till det fjärde och sista finalsteget var fjolårsmästaren Kim Bolleby som blev femma i steg 3.

I steg 4 delades spelarna upp i två grupper och en serie väntade. Därefter gick de tre främsta i varje grupp vidare. För Bolleby tog det stopp i första omgången av steg fyra där han fick ihop lägst poäng i gruppen med 191. Dan Østergaard-Poulsen, Danmark, slog 196 och tog den tredje och sista platsen för vidare avancemang.
– I sista serien gjorde jag ett bollbyte men chansningen gick inte hem. Spelet kändes helt okej annars. Jag har haft problem med en fingerskada och tvingades byta grepp i sommar. Det har tagit tid att få till det nya greppet men nu känns det som att jag har hittat rätt, säger Kim Bolleby som närmast blickar mot Storm Lucky Larsen Masters och därefter spel i Norwegian Open.

Nicolas Carter, Danmark, vann Odense International efter finalseger över Arnar Jonsson, Island, med 181-65. 

Resultat

Linus Wirén   28 augusti 2023 16:55