Kim Bolleby åtta i Pete Weber Missouri Classic - näst bästa PBA-placeringen någonsin

Kim Bolleby nosade på en stegfinalplats i PBA Pete Weber Classic inför topp 12. Han slutade till sist åtta i tävlingen vilket är hans näst bästa placering någonsin på PBA-touren.
– Jag är väldigt besviken att det inte gick bättre i topp 12 när jag hade ett så bra utgångsläge, säger Kim Bolleby.
Jesper Svensson kom på 12:e plats i tävlingen.

Inför topp 12 låg Kim Bolleby på fjärde plats i PBA-tävlingen i Springfield, Missouri, efter att ha klättrat en placering i det sista spelpasset i topp 24 som spelades under fredagskvällen (svensk tid). Han hade 6834 poäng över 30 serier och låg just då på en stegfinalplats inför topp 12 där sex serier ytterligare väntade under natten till lördag (svensk tid). Jesper Svensson avancerade som elva till topp 12 med 6677 poäng.
– Jag tyckte att jag hade bra koll på spelet under hela veckan fram till passet i topp 12 och jag hade en god känsla. Jag sträckte lårmuskeln i fredags förra veckan och var även sjuk under veckan så förberedelserna var inte de bästa, men det gick ändå bra att spela, säger Bolleby.

I topp 12 gick det inte riktigt vägen för Bolleby och han slutade till sist på åttonde plats i tävlingen med totalt 8064 poäng.
– Jag är väldigt besviken att det inte gick bättre i topp 12 när jag hade ett så bra utgångsläge. Spelet blev mycket snabbare i det sista spelpasset och det blev lite mer forcerat. Jag fick inte samma reaktion på klotet och försökte hitta lite olika lösningar men jag fick det inte att stämma. Det var framförallt i serie 4 som det blev riktigt tufft.

Åttondeplatsen är Bollebys näst bästa placering i en PBA-tävling. 2015 blev han tvåa i Viper Championship i World Series.
– Det här ger en boost för självförtroendet och jag fightas för varje placering i totalen. Om man blir topp 43 totalt i årets tour slipper man att spela PTQ nästa år.

Jesper Svensson kom på 12:e plats med 7939 poäng. Topp fem gick vidare till stegfinalen som avgörs i natt 02.30 (svensk tid). Bill O'Neill blev etta i topp 12 med 8363 poäng. Anthony Simonsen blev femma och tog den sista platsen till stegfinalen med 8129 poäng.

På tisdag börjar nästa tävling på touren då det är dags för Just Bare PBA Indiana Classic.
– Det gäller att släppa besvikelsen snabbt och då har jag goda möjligheter att göra det bra där också. Jag vet min kapacitet, säger Bolleby.

Resultat

Linus Wirén   18 februari 2024 11:38