Kevin Melin och Kajsa Samuelsson klara för junior-EM - vann U18-barometern

Kevin Melin och Kajsa Samuelsson vann U18-barometern över de fyra deltävlingarna i Swedish Youth Tour. Priset är varsin landslagsplats till junior-EM som spelas i Wien den 1-10 april.

– Jag är chockad och har inte riktigt tagit in det. Jag trodde först att det bara var på killsidan man fick en landslagsplats eftersom Kevin toppade hela barometern. Väldigt kul att få äran att representera Sverige en gång till, säger Kajsa Samuelsson.

Kajsa Samuelsson, Team Mariestad BK, fick ihop 50 poäng i barometern som är totalställningen över alla fyra deltävlingar under året. Hon var bästa tjej med 13 poäng mer än Maja Engberg.
– Jag har mest försökt att bowla på, tagit det rätt lugnt i spelet och fått till spärrarna. Det har varit jätteroligt att spela touren och ett väldigt bra format. Det är kul med ungdomstävlingar och att träffa många andra bowlare.

Till junior-EM i Wien har Samuelsson med sig erfarenhet från det senaste junior-EM:et som spelades i Wittelsheim i september.
– Jag tror att det betyder jättemycket. Förra gången var allt nytt. Nu känner jag coacherna och har koll på tävlingsformatet. Jag ska träna mycket och se till att jag är förberedd på bästa sätt till mästerskapet.

Kevin Melin, AIK BK, vann barometern stort på killsidan och fick ihop 224 poäng. Tvåa var Robin Noberg på 170 poäng.
– Spelet har känts riktigt bra och jag har lyckats få bollen dit jag vill. Det är roligt att man har lyckats prestera bland många andra starka spelare, säger Kevin Melin.

Det blir första gången som Melin får dra på sig landslagströjan.
– Det känns underbart. Jag har kämpat ett tag för detta och målet har varit att ta en landslagsplats. Det ska bli väldigt roligt med junior-EM och förhoppningsvis kan det bli några medaljer.

Förbundskapten Moa Ekström är på plats i Jönköping under hela tävlingen och är nöjd över att ha två namn klara i landslagstruppen till Wien.
– Det känns jättebra att ha Kevin och Kajsa med i laget. Inte bara för att de har förtjänat platserna genom att ha spelat till sig dem utan också för att de har många andra kvalitéer som kommer att uppskattas i juniorlandslaget, säger Ekström som berömmer de bådas insatser i årets tour.
– Kevin har imponerat väldigt i touren och jag tror att han har vunnit varje kval. För Kajsa har det varit lite andra förutsättningar när hon har mött killar, men hon har hela tiden gnetat på och hon har en härlig attityd.

Uttagningen av de resterande sex spelarna till junior-EM presenteras den 15 januari.

U23-barometern för killar vanns av Joel Lothigius, Team Linköping BC, på 150 poäng. Han hade en poäng mer än tvåan Elliot Moulin, Team Baltzar BC. På tjejsidan vann Nora Johansson, Spader Dam, på 85 poäng. Tvåa var Mila Nevalainen, Spader Dam, på 35 poäng.

Resultat barometern U18
Resultat barometern U23

Linus Wirén   29 december 2022 20:24